Bakanlar Şahin, Kılıç ve Yılmaz Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Şahin, Kılıç ve Yılmaz Gaziantep'te

Bakanlar Şahin, Kılıç ve Yılmaz Gaziantep\'te

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Gaziantep'e geldi.

31.08.2013 11:12  Güncelleme: 11:45

Şahin, Kılıç ve Yılmaz'ı, Gaziantep Havalimanı'nda Vali Erdal Ata ve milletvekilleri karşıladı. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen, türkülere ve filmlere konu olan Ezo Gelin'in 71 yaşındaki kızı Celile Bozgeyik de karşılama törenine katılarak bakanlarla görüştü.

Bakanlar ilk olarak Gaziantep'e yapılacak stadyumunun temel atma törenine katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, spor ve sanatın bir ülkenin kalkınmasında eğitim, sağlık ve ulaştırma kadar önemli olduğunu söyledi.

Spor merkezlerinin en temel alanlardan biri olduğu belirten Şahin, "Sevgili çocuklar, sizler bizim geleceğimizsiniz, istiklalimiz, istikbalimizsiniz. Çok güzel bir atasözü var; 'sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' diye. Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür, aklen, bedenen ve ruhen sağlıklı bir şekilde sizleri yetiştirmek, sizin bize olduğu gibi bizim de bu topluma olan emanetimizdir. O yüzden bütün gücümüzle Sayın Başbakanımızın talimatıyla, değerli bakanlarımın takibiyle bu güzel eseri gazi şehrimize kazandırmanın büyük bir onurunu ve şerefini yaşıyoruz" diye konuştu.

Spor ve gençlik alanındaki projeleri önemsediklerini vurgulayan Şahin, "Ustalık döneminde devlet bakanlıklarının kapatılıp icracı bakanlıklara dönüştürülmesinde en önemli vizyon işimiz spor ve gençlik alanında oldu. Kalkınma Bakanımızın Ankara'da verdiği destekle, vizyon ve ufukla bu bakanlık büyük bir yatırım bakanlığına dönüştürüldü. İdari ve mali olarak güçlendirildi, büyük şehirlerde büyük enerjiye, büyük bir yatırıma, büyük bir sinerjiye dönüştü" dedi.

-Bakan Şahin: Spor bir yaşam şeklidir

Temeli atılan stadyumun modern şekilde tasarlandığını belirten Şahin, engelli koltuklarının bulunduğu, basın mensuplarının rahat çalışabileceği, ulaşım ve güvenlik sorununun çözüldüğü bir tesisin alt yapısının oluşturulduğuna dikkati çekti.

Sporun önemine değinen Şahin, "Spor dediğimiz şey aslına baktığımız zaman bir yaşam şeklidir. Nasıl yemek yemek zorundaysak, nasıl yaşamak için barınmak, uyumak zorundaysak, aslında sevgili gençlerin sporu bir disiplin halinde yaşamının bir parçası yapması gerekiyor. Bir yaşam şekline dönüştürmesi gerekiyor. O yüzden de bu tesisler çok önemli. Biz altyapıyı yapıp sizin bu şekilde yaşamanızı ve bunun bütün alanlarında yeteneğinizi geliştireceğiniz, toplumun dayanışma ruhunu, kardeşlik ruhunu geliştirdiği bu alanı güçlendirmek en temek görevimiz. Hepimiz ay-yıldızlı bayrağın altında bir futbolcumuzun, bir takımımızın, bir sporcumuzun aldığı küresel bir ödülde büyük bir onur ve sevinç duyuyoruz. Kardeşliğimiz, hukukumuz gelişiyor, küresel gücümüz artıyor. Allah'ın izniyle bu takım 2020 olimpiyat adaylarıyla da, bu gösterdiği alt yapıyla da onu başararak bu süreci taçlandıracaktır. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

- Şahinbey Belediyesi Köy Pazarı ile Spor ve Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şahinbey Belediyesi Köy Pazarı ile Spor ve Eğitim Merkezi'nin açılışına da katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin açılışta yaptığı konuşmada değişen taleplere ve beklentilere cevap vermek istediklerini kaydetti.

Şahin, "İnsanı merkeze alan yerel yönetim, yerel kalkınma anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Sizlerin yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bugün gördüğünüz eserler bunun bir sonucu. Bu çocuklar bizim her şeyimiz, geleceğimiz" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Bakanlar, pazar alanını ve tesisi gezdi.

Bakan Şahin, Yılmaz ve Kılıç daha sonra Şehitkamil Belediyesi Alleben 2 Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nu hizmete açtı.

-Cazibe Merkezleri Destekleme Programı değerlendirme toplantısı yapıldı

Gaziantep Valiliği toplantı salonunda düzenlenen "Cazibe Merkezleri Destekleme Programı değerlendirme toplantısı"na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'da katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ekonomik ve sosyal kalkınmanın birlikte gerçekleştirilmesinin önemine dikkati çekerek, "İkisini at başı götüremediğimiz zaman hem sürdürülebilir büyümeyi, hem de toplumun huzuru ve barışını sağlamamız mümkün değil" diye konuştu.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde öğrenci ve velilere yönelik psikolojik destek verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine, "Onlarla ilgili yapılması gerekenlerin talimatını verdik. Genel toplumsal duyarlılığı ve hassasiyeti yönetmemiz gerekiyor ve psikososyal desteğin çok daha güçlü bir şekilde verilmesi gerekiyor. Çocuklarımız okul dönemine gireceği için veliler ve çocuklar üzerinde çok daha güçlü bir sosyal destek, psikososyal destek gerekiyor. Biz bunun şu an Ankara'da planlamasını yaptık. Bireysel olarak yaptığımız bu çalışmayı güçlendirerek toplumsal çalışmaya da dönüştüreceğiz. Aileler de zaten ben birebir görüşüyorum" dedi.

Bakan Şahin, 8 Ağustos'ta AB Resmi Gazetesi'nde baklavanın "Antep Baklavası" olarak tescilinin yayınlanması konusunda emeği geçenlere de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, "Gaziantep Mesleki Eğitim Kompleksi Projesi"nin protokolünü imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakanlar Şahin, Kılıç ve Yılmaz Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement