Bakanlık Sayesinde 75 Çift Boşanmaktan Vazgeçti - Son Dakika
Güncel

Bakanlık Sayesinde 75 Çift Boşanmaktan Vazgeçti

Bakanlık Sayesinde 75 Çift Boşanmaktan Vazgeçti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 5 ilde boşanmak üzere olan çiftlere yönelik uyguladığı pilot çalışmaya üç ayda 400 çift başvurdu.

09.01.2013 11:02  Güncelleme: 10:57

Eda Ünlü Özen - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 5 ilde boşanmak üzere olan çiftlere yönelik uyguladığı pilot çalışmaya üç ayda 400 çift başvurdu. Boşanmaktan vazgeçen 75 çiftten bazıları teşekkür etmek için Bakan Fatma Şahin'e mektup yazdı.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin toplumun temel taşı olduğuna dikkati çekti. Ailelerde zaman zaman ortaya çıkan olumsuzluklar sonucu boşanmaların meydana geldiğini dile getiren Bozoğlu, doğru yönetilmesi durumunda bu sürecin sağlıklı olarak yürüyebileceğini belirtti.

Yaptıkları pilot uygulamalarda da bunu gördüklerini ifade eden Bozoğlu, 2009'da boşanmaların nedenlerine yönelik yaptıkları araştırmada boşanmanın tek bir nedene bağlı olmadığı sonucu çıktığını söyledi. Boşanma nedenlerinin her aileye göre değiştiğini, bu nedenle ailelere sunulacak danışmanlık hizmetlerinin farklı olması gerektiğine dikkati çeken Bozoğlu, "Hepsini şiddetli geçimsizlik çatısı altında toplayarak boşanmaların sonucuna gitmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Bakanlık olarak ailelere yönelik evlilik öncesi, aile eğitim programları ve boşanma süreci danışmanlığı hizmetleri sunduklarını dile getiren Bozoğlu, boşanma süreci danışmanlık hizmetleri kapsamında Ankara, Burdur, Kırıkkale, Karabük ve İzmir'de Eylül 2012'de pilot uygulama başlattıklarını hatırlattı.

Uzmanları boşanma süreci danışmanlığıyla ilgili hizmetiçi eğitime aldıklarını ifade eden Bozoğlu, ailelerin buralardaki merkezlere başvurabileceğini söyledi.

Ankara'da bu konuda Hukuk ve Hayat Derneği ile ortak çalıştıklarını, dernek üyesi avukatların boşanma sürecindeki çiftleri Aile ve Toplum Merkezi'ne yönlendirdiğini ifade eden Bozoğlu, Ankara'da 5 merkezle bu çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

-Ailelerden Bakan Şahin'e teşekkür mektubu-

"Bu süreçte 400'e yakın çift bize başvurdu. Yaptığımız çalışmanın ardından 75'e yakın çiftin evliliklerini devam ettirme yönünde karar aldıklarını gördük" diyen Bozoğlu, boşanmaların genellikle çevresel etkenlerden kaynaklandığını tespit ettiklerini söyledi.

Bozoğlu, "Boşanma öncesi, boşanma esnası ve boşanma sürecinde çocukla ilgili olmak üzere üç başlık altında müfredatı yeniden yapılandırıyoruz. Müfredatla birlikte illerimizde bu eğitimleri aktaracak eğiticilere eğitim vereceğiz. Hedefimiz yıl sonuna geldiğimizde 81 ilde bu hizmetin alınabilir noktaya gelmesidir. Eğitici eğitimlerini tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Mehmet Kasap da konuyla ilgili olarak, protokol kapsamında boşanmak üzere olan çok sayıda çifti Aile ve Toplum Merkezi'ne yönlendirdiklerini belirtti.

Bunlardan bazılarının boşanmaktan vazgeçtiğini ifade eden Kasap, bu çiftlerin kendilerine ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e teşekkür mektubu gönderdiklerini de kaydetti.

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlık Sayesinde 75 Çift Boşanmaktan Vazgeçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement