Balıkesir Arasında 'Akelçiler Köprüsü' - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Arasında 'Akelçiler Köprüsü'

Balıkesir Arasında \'Akelçiler Köprüsü\'

AKP Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen 'Kardeş İl Projesi' kapsamında Ak Parti Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Nur Özkaya, projenin koordinatörü Teşkilat Başkan Yardımcısı Taciser İçyer ve Ak Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı...

24.09.2013 21:34

Akp Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen 'Kardeş İl Projesi' kapsamında Ak Parti Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Nur Özkaya, projenin koordinatörü Teşkilat Başkan Yardımcısı Taciser İçyer ve Ak Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Karakoç, Balıkesir ve Mardinli kadınlarla biraraya geldi. Ramazan ayında proje kapsamında Mardin'e gittiklerini anımsatan AK Parti Balıkesir Kadın Kolları Başkanı Mutlu Aydemir, "Projemiz, Doğu-Batı senteziyle doğudaki illerle batıdaki illeri bir araya getirerek bir kardeşlik ve paylaşımı gerçekleştirmekti. Bu paylaşımı kadın naifliğinde topluma yaymayı amaçlıyordu. Bizler, Ramazan ayının son derece sıcak günlerinde arkadaşlarımızla beraber Mardin'e gittik. Mardin o zor günlerinde inanın bize bir cennet bahçesi gibi geldi. Mardin Kadın Kolları başkanım ve arkadaşları bizi öyle büyük bir sevgi seliyle karşıladılar ki bizler bundan çok mutluluk duydukö dedi.

Mardin'in Balıkesir'i iade-i ziyaretinin Türkiye'deki geri dönüşüm bakımından bir ilk olduğunu belirten Aydemir, 'Bu manada da biz gururluyuz. Çünkü öylesine güzel bir proje hepimiz tarafından kabul edildi ve toplumda gerçekten güzel yankı uyandırdı. Mardin'deki arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bizleri ziyarete geldiler. Biz bunu binlerce yıldır gerçekleştirdik. Aramıza bizim set koymaya çalışan hiç kimse başarılı olamaz. Çünkü önce kadın yüreğinde, anne yüreğinde biz kardeşliği hep gerçekleştirdik. Komşumuzu hep sevdik. Onun milliyetine, dinine, diline, ırkına bakmadan hep sevdik. Biz komşu çocuklarıyla oynarken onların Kürt, Arap yada Boşnak olması bizim için önemli değildi. Biz yıllardır, tarih boyunca bunu gerçekleştirdik ve hiç kimse bunu bozamayacak. Türkiye bu sentezle yüzyıllara imzasını atacak" diye konuştu.

DÖRT AYRI DİLDE HOŞBULDUK

PROJE 41 İLDE TAMAMLANDI

Kardeş iller projesinin 41 ilin tamamladığını açıklayan AKP Kadın Kolları Teşkilat Başkanııı Nur Özkaya ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

'Amacımız teşkilatlarımızın birbiriyle kaynaşmasıydı. Kardeş iller projesi ile Türkiye'de kardeş teşkilatlar oluşturmayı düşündük. Güney'deki illerimizi Kuzey'deki illerimizle, Doğu'daki illerimizi Batı'daki illerimizle kardeş yaptık. Bu projenin çok güzel meyvelerini alıyoruz diye düşünüyorumö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Arasında 'Akelçiler Köprüsü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement