Balıkesir Üniversitesi'nde 31 Öğretim Üyesi Açığa Alındı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Üniversitesi'nde 31 Öğretim Üyesi Açığa Alındı

Balıkesir Üniversitesi\'nde 31 Öğretim Üyesi Açığa Alındı

İddialarıyla ilgili olarak üniversitemizde 6'sı profesör, 15'i doçent, 10'u yardımcı doçent olmak üzere toplam 31 öğretim üyesi hakkında soruşturma açılarak açığa alınmıştır.

22.07.2016 20:43

İddialarıyla ilgili olarak üniversitemizde 6'sı profesör, 15'i doçent, 10'u yardımcı doçent olmak üzere toplam 31 öğretim üyesi hakkında soruşturma açılarak açığa alınmıştır. Bu kapsamda devletimizin ve üniversitemizin güvenliği için gerekli soruşturma ve açığa alma işlemleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca üniversitemizde 143 öğretim elemanı, yürüttükleri idari görevlerinden istifa ettirilmiştir."

Balıkesir Üniversitesi'nde daha önce de 10 dekan YÖK'ün isteği ile istifa etmişti. Yine Rektör Yardımcısı Yılmaz Arı da istifa edip, görevinden ayrılmıştı. Balıkesir Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Adıgüzel ise açığa alınmıştı. Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi değiştirilirken, ÖSYM İl Koordinatörlüğü'nün değiştirilmesi için de ÖSYM Merkezi'ne başvuruda bulunulmuştu.

REKTÖR DEMOKRASİ NÖBETİ'NDE

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, kent merkezinde Hükümet Konağı önünde devam eden demokrasi nöbetine katıldı. Milli iradeye sahip çıkmak adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlayan demokrasi nöbetine, üniversite akademik ve idari personeli ile destek verdiğini söyleyen Özdemir bir de konuşma yaptı. Özdemir, Balıkesir Üniversitesi'nin demokrasiye sahip çıktığını ve milli iradenin karşısındaki tüm illegal terör örgütlerine ve hareketlere karşı durduğunu vurguladı.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Üniversitesi'nde 31 Öğretim Üyesi Açığa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement