Balkanlar'da Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Balkanlar'da Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor

Balkanlar\'da Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor

Batı Balkanlar'da son günlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında önemli düşüşler yaşandı.

24.12.2012 14:48

Batı Balkanlar'da son günlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında önemli düşüşler yaşandı.

Meteoroloji yetkilileri, gece en düşük hava sıcaklığının Bosna-Hersek'in Sokolats kentinde eksi 7 derece olarak ölçüldüğünü belirtti. Bosna-Hersek'in diğer kentlerindeki hava sıcaklıkları, Kupres'te eksi 5, Bugoyno'da eksi 4, Saraybosna'da eksi 3, Zenitsa ve Banya Luka'da eksi 2 olarak ölçüldü.

Bosna-Hersek Devlet Meteroloji Kurumu uzmanlarından Damir Şantiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının hala düşük olduğunu, ancak önümüzdeki günlerde sıcaklıkların yükselmesinin beklendiğini söyledi. Şantiç,

"Önümüzdeki günlerde gündüz hava sıcaklığının 15 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Daha sonra sıcaklıklar tekrar düşecek. Yılbaşı gecesinde ise kar bekleniyor" dedi.

Bölgenin bir diğer ülkesi Sırbistan'da da soğuk hava etkisini gösteriyor. Sırbistan'da en düşük hava sıcaklığı, Syenitsa'da eksi 6 olarak ölçülürken, başkent Belgrad'da da hava sıcaklığı eksi 5 oldu.

Bölgede en yüksek hava sıcaklıkları Hırvatistan'da kaydedildi. Sıcaklık, Split kentinde 10, Riyeka'da 9, Dubrovnik 8, başkent Zagrep'te ise 0 derece olarak tespit edildi.

Muhabir: İvana Despotoviç - Kemal Zorlak

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balkanlar'da Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement