Başakşehir'de "İmar" Protestosu.... - Son Dakika
Güncel

Başakşehir'de "İmar" Protestosu....

Başakşehir\'de "İmar" Protestosu....

Başakşehir Güvercintepe Muhtarlığı önünde saat 11.00'de biraraya gelen yaklaşık 200 kişi, Güvercintepe, Şahintepe ve Altınşehir Mahallelerinin imar planlarının açıklamadıkları gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir...

08.09.2013 14:29

Başakşehir Güvercintepe Muhtarlığı önünde saat 11.00'de biraraya gelen yaklaşık 200 kişi, Güvercintepe, Şahintepe ve Altınşehir Mahallelerinin imar planlarının açıklamadıkları gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi'ni protesto etti.

Basın açıklamasını okuyan Güvercintepe Mahalle Muhtarı İbrahim Dinç, Güvercintepe, Şahintepe ve Altınşehir Mahallelerinde yaklaşık 150 bin kişinin yaşadığını, seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyerek, "Göreve gelen belediyeler mahallelerin alt yapısını çözerek, üst yapısını da geliştirecek planları uygulamaya koymayı taahhüt etse de, vatandaşın beklentilerini boşa çıkarmaktan öteye gidemediler" dedi.

"4,5 YILDAN BU YANA MAHALLEMİZDE TEK BİR PARK MI YAPTINIZ?"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın söz vermelerine rağmen imar planlarını açıklamamalarını eleştiren İbrahim Dinç, şöyle konuştu:

"İmar düzenlemelerinin gerekçe gösterilerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın Güvercintepe Mahallesi'nde okul yapımı için gönderdiği 8 milyon TL okul yeri tahsisi yapılamadığı için bekletilmektedir. Hergün 3-5 kez elektirik kesintisiyle mağdur edilen vatandaşın problemini çözüme kavuşturmak için BEDAŞ yetkilileri ile yaptığımız ve olumlu sonuçlar yarattığımız görüşmeler sonucunda BEDAŞ'ın mahalleye 14 adet trafo koymak için talep ettiği yerleri imar düzenlemesini gerekçe göstererek mahalleyi karanlığa gömdünüz. İmar tadilatı bahanesi ile ötelediğiniz bu yaşamsal sorunu sahiplenmediniz. Buradan belediye başkanına soruyorum; 4,5 yıldan bu yana mahallemizde tek bir park mı yaptınız?, Bir tane spor kompleksi mi yaptınız?, bir tane sosyal donatı mı yaptınız" diye sordu.

"HALK MAĞDUR SAYIN BAKANIM"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın geçtiğimiz nisan ayında mahalleye gelerek imar planları konusunda halka müjde verdiğini ve kimseyi mağdur etmeyeceğini söylediğini ifade eden Muhtar İbrahim Dinç, şöyle devam etti:

" Bu toplantının üzerinden 5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen hala bir sonuç alınamamıştır. Halk mağdur sayın bakanım. Vatandaşlarımız ve esnafımız perişan. Müteahhitler arsa sahipleriyle anlaşmışlar, belediyeye harçlarını yatırdığı halde ne harcını geri alabiliyor, ne de ruhsatını alabilmekte Bu mağduriyet nereye kadar? Bu mahallelerin insanların 30 yıldır imar mahkumu gibi yaşamaktadır. Buralara 40 yaşında göç eden bir insan belki 70 yaşında, belki aramızdan ayrılmış hala imar planlarıyla uğraşıyor. Yuva ve barınma hakkı kutsaldır. Yuvalarımızla ilgili imarlarımızı açın."

Dinç, 1 Ekim 2013 tarihine kadar taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda Başakşehir Belediyesi'nin önüne giderek siyah çelenk bırakacaklarını ve oturma eylemi yapacaklarını sözlerine ekledi. Vatandaşlar da imar planlarının açıklanmamasını eleştirdi. Basın açıklamalarının ardından Muhtar İbrahim Dinç, kendi yazdığı ve büyük alkış alan şiirini okudu.

SK (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başakşehir'de 'İmar' Protestosu.... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement