Başbakan Erdoğan'ı Koruyan Adam: Teyfik Aydeniz - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'ı Koruyan Adam: Teyfik Aydeniz

Başbakan Erdoğan\'ı Koruyan Adam: Teyfik Aydeniz

Başbakan Erdoğan'ın 'Ustanın Hikayesi' belgeselinde bahsettiği Teyfik Aydeniz'in Kasımpaşalı bir sporcu olduğu ortaya çıktı.

04.09.2013 17:20  Güncelleme: 17:34

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat hikayesinin anlatıldığı 'Ustanın Hikayesi' belgeselinde Erdoğan'ın "Beni korumak için İsviçre'den geldi" dediği Tevfik Aydeniz Kasımpaşalı bir sporcu. Aydeniz, 1969 Balkan Gençler Şampiyonu olmuş.

ERDOĞAN: ÇAĞIRDIK GELDİ

Radikal'in haberine göre; Başbakan Erdoğan, Beyaz TV ekranlarında kendi hikayesini anlattığı belgeselde Tevfik Aydeniz için şu ifadeleri kullanmıştı: " Refah Partisi'nde olduğu dönemde seçimi kaybettiğimiz gece bir arkadaşımız elinde rakı şişesiyle ağlıyordu. O gece geç saatler, kaybettiğimizi öğrendik. Semtimizde bir arkadaşımız, yaşça benden biraz büyük. İsviçre'de çalışan rahmetli Tevfik Aydeniz kardeşim vardı. Seçim için onları davet ettim, geldiler. Tehditler falan vardı. Çıktılar geldiler. Kapıdan çıktım, karşıya geçmiş, bir yarımlık yeni rakı almış. Orada onu içiyor. Başkanım diyor, 'sen ağlama, ben ağlıyorum' diyor. Ama 'biz diyor oraya çıkacağız' diyor. İsmini söylemeyeceğim. 89, 94'ün sinyalini veriyor. Ve 94'te biz İstanbul'u alıyoruz. O kişi daha sonra rakıyı da bıraktı. Yol arkadaşımız oldu. Sonra Beyoğlu'nu da İstanbul'u da aldık. Yola devam ettik."

KİTAPTAKİ BÖLÜM

Hüseyin Besli ve Ömer Özbay'ın kaleme aldığı 'Recep Tayyip Erdoğan/ Bir Liderin Doğuşu' kitabında Teyfik Akdeniz hakkında bir bölüm bulunuyor. Kitaptaki bölüm şöyle: Tarih: 26 Mart 1999; günlerden Cuma!.. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine verilen 4 aylık hapis cezasını çekmek üzere bugün, Pınarhisar Cezaevi'ne teslim olacak. Yola çıkmadan önce yapması gereken çok önemli bir görevi var: Bir gün önce vefat eden çok sevdiği bir dostunun, Tevfik Aydeniz'in, Fatih Camii'nde kılınacak olan cenaze namazına katılacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'ı Koruyan Adam: Teyfik Aydeniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement