Başbakan Erdoğan Iğdır Havalimanı'nın Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Iğdır Havalimanı'nın Açılışını Yaptı

Başbakan Erdoğan Iğdır Havalimanı\'nın Açılışını Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 56 milyon liralık bir yatırım yaparak Iğdır'a 2 yılda modern bir havalimanı yaptıklarını belirtti.

13.07.2012 15:49

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 56 milyon liralık bir yatırım yaparak Iğdır'a 2 yılda modern bir havalimanı yaptıklarını belirtti.

Iğdır Havalimanı'nın açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır'daki bu huzur ve kardeşlik ikliminin güçlenerek devam etmesini istediklerini söyledi. Erdoğan, "Iğdır'ın kültürüyle, sanatıyla kendisine, bölgesine ve ülkeye katkı sağlamaya devam etmesini istiyorum. Biz, Iğdır'da yaşayan her bir kardeşimizi ülkemizin diğer 80 vilayetindeki 75 milyon insan gibi yaradılanı, yaradandan ötürü sevdik seviyoruz anlayışı ile kucakladık" dedi.

Iğdır'a bakışlarının hiçbir zaman oy üzerinden olmadığını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Iğdır'a bakışımız hiçbir zaman oy üzerinden olmadı. Bu bölgenin kendi insanının dahi yatırım yapmadığını, gidip başka şehirlerde yerlerde tesisini kurduğunu kimse inkar edemez. Iğdır, gerek serhad şehri olması, doğal güzellikleri ile tarihi ile bulunduğu bölgenin lokomotif şehri olmak için aslında her şeye sahip bir ilimiz. Iğdır, bırakınız diğer imkanları şu yanımızdaki efsaneler diyarı Ağrı Dağı'nı dahi yeterince değerlendiremedi, değerlendiremiyor. Ağrı Dağı başka bir yerde olsaydı, tek başına çevresindeki bütün şehirleri abad edecek bir kıymet haline dönüşürdü. Fakat son yıllardaki terör belası yüzünden bu bölgenin kendi insanları dahi Ağrı Dağı'ndan yeterince faydalanamıyor. Geçtiğimiz 9,5 yıl boyunca işte bu tür sorunlar için çalıştık, mücadele ettik. Silah üzerinden, ölüm üzerinden, acı üzerinden, baskı üzerinden kurulan oyunların hepsi de bir bir çöktü ve çöküyor. İnşallah terör sorununu uzak olmayan bir gelecekte hep birlikte çözecek, alt yapısını önemli ölçüde kurduğumuz, istihdam ve yatırım odaklı bir gündemle yolumuza devam edeceğiz " diye konuştu.

"TERÖR YATIRIMI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR. ŞANTİYELERİ BASIYOR. HER TÜRLÜ ALÇAKLIĞI YAPIYOR"

Ünlendi barajı ve Iğdır içme suyu projesinde sona gelindiğini, il bazında teşvik sistemini başlattıklarını ve Iğdır'ın en cazip 6. bölge içerisinde yer aldığına dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şöyle konuştu:

"Terör yatırımı engellemeye çalışıyor. Şantiyeleri basıyor, ellerinden gelen her türlü alçaklığı yapıyorlar. Hakkari'de Havalimanı yapıyoruz. Yapılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Şırnak'ta yapıyoruz engelliyorlar, ama ne olursa olsun bu havalimanlarını yapacağız. Halbuki bu havalimanları orada yaşayan insanlarımıza hizmet verecek. Kürt kardeşime, Azeri kardeşime, Türk kardeşime hizmet verecek neden bundan rahatsız oluyorsunuz? Oraların büyümesine çok katkı sağlayacak yatırımlar bunlar. Haftada 5 gün, hatta 6 sefer olarak Iğdır, İstanbul, İstanbul-Iğdır haftada 4 sefer, Iğdır-Ankara, Ankara-Iğdır arası haftada 6 sefer yapılacak. Terör örgütünün mücadelesi aslında bize karşı değil. Orada yaşayan kardeşlerimizin bizatihi kendilerine karşı. Engellemeye çalıştıkları yatırımlar onlara hizmet edecek. Bölücü terör örgütü ile iktidarımızın müzakeresi, görüşmesi diye birşey söz konusu olamaz. Bölücü terör örgütü ile bizim ancak mücadelemiz söz konusudur. Silahları bıraktıkları ana kadar bu mücadele devam edecektir. Kimse bizden bundan başka birşey beklemesin. Biz parlamento çatısı altındaki temsilcileri ile müzakere ederiz, ama kendileriyle asla kimse bizden böyle bir şey beklemesin. Bütün Türkiye'yi bölgeyi donatıyor, ülkemizin çehresini değiştiriyoruz. Bu yatırımlar, bölgemizin şehirlerimizin gelişmesi için asıl lazım olan üretim tesislerinin, büyümesi güçlenmesi için gereken altyapıyı oluşturuyor."

"2023 BATISI İLE GÜNEYİ İLE KUZEYİ İLE DOĞUSU İLE BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE OLACAK"

2023 yılında dünyanın 10 ekonomisinden birisinin Türkiye olacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"IMF'ye borcumuz neydi 23,5 milyar dolar, şimdi 1,7 milyar dolar. Şimdi IMF'nin ortağıyız. Dün alan eldik, bugün veren el olduk. Merkez Bankası IMF'ye 500 milyon dolar verdi. Şu anda Merkez Bankası'nın kasasında 97 milyar dolar var. Yıl sonuna kadar asgari 100 milyar doları bulacağız. Ülkemizin her tarafı imar olacak. Hiç bir tarafı geri kalmış bölge, il olmayacak. 2023 batısı ile güneyi ile kuzeyi ile doğusu ile bambaşka bir Türkiye olacak. Bütün çalışmalarımızı buna yönelik yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak. 2023 Dünya'nın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri Türkiye olacak. Ben Iğdırlı kardeşlerimizin desteğini bekliyorum. Bu bölgede evler yıkılacak dediğimiz zaman istiyoruz ki halkımız 'Biz buna varız' desin. İnsanca yaşamaya benim vatandaşımın hakkı var ve buna onlar da kavuşsun. Tekirdağ büyürken Iğdır'ın geride kalmasını kabul edemeyiz. Şurada Van depreminden sonra yeni bir Van inşaa ettik. Hala inşaatlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hem çalışmaları yerinde göreceğiz hem de yeni Van'ın inşaasını sizler de yakın zamanda göreceksiniz. Ben Iğdır Havaalanı'nın tüm milletimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Mimarından mühendisine işçisine kadar kutluyorum, tebrik ediyorum hayırlı olsun diyorum."

Daha sonra Iğdır Havalimanı'nın açlışına geçildi. Havalimanı'nın açılış kurdelesini Başbakan Recep Erdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, siyasiler, bürokratlar ve vatandaşlar birlikte kesti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Iğdır Havalimanı'nın Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement