Başbakan Yardımcısı Atalay'ın Kabulü - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Atalay'ın Kabulü

Başbakan Yardımcısı Atalay\'ın Kabulü

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'i kabul etti.

06.02.2013 15:45

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'i kabul etti.

Atalay, Başbakanlık Merkez Bina'daki kabulde, 25 Şubat'ta Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'yi ziyaret edeceğini, bu ziyaretten önce İçişleri Bakanı Friedrich'in ziyaretini önemli gördüğünü söyledi.

Türkiye ile Almanya'nın ilişkilerinin tarihi bir derinliği olduğunu dile getiren Atalay, bu yıl iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 250. yıl dönümü olduğunu anımsattı.

NATO'nun iki güçlü ülkesi olan Türkiye ile Almanya'nın, hem AB müzakere sürecini yürüttüğünü hem 2 milyona yaklaşan nüfus ortaklığı bulunduğunu hem de güçlü ekonomik ilişkilere sahip olduklarını dile getiren Atalay, bunun iki ülke arasındaki irtibatı önemli kıldığını kaydetti.

Hükümet içinde güvenlikle ilgili koordinasyon çalışmaları yürüttüğünü, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu başkanı olduğunu ifade eden Atalay, dolayısıyla konuk bakanla görüşmelerinin daha çok terörle mücadele konusunda olacağını bildirdi.

Terör örgütlerinin Avrupa'daki çalışmalarını çok yakından izlediklerini belirten Beşir Atalay, şöyle dedi:

"Özellikle Almanya ile ilgili verilerimizi kendileriyle paylaşacağız. Terörle mücadele konusunda yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili kendilerine bilgi vereceğim. O konuları da paylaşmış olacağız. Eminim kendilerinin de özellikle Avrupa'da bölücü terör örgütünün sivil uzantıları, STK'ları konusunda verecekleri bilgiler vardır. Almanya'da o konuda çok sayıda dava var. Bizim beklentilerimiz var. Bu konuları yüz yüze görüşeceğiz."

Açıklamanın ardından kabul, basına kapalı gerçekleşti.

Muhabir: Serdar Açıl

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Atalay'ın Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement