Başbuğ'un Avukatından İnternet Andıcı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbuğ'un Avukatından İnternet Andıcı Açıklaması

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, "İnternet Andıcı bir suç unsuru taşımamaktadır Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı"...

09.10.2012 11:57

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, "İnternet Andıcı bir suç unsuru taşımamaktadır Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, "İnternet Andıcı bir suç unsuru taşımamaktadır. Ancak, varsayımlar üzerinden bu andıca suç unsuru yüklenilmeye gayret edilmekte ve "İnternet Andıcı' adeta bir suç belgesine dönüştürülmeye çalışılmaktadır" dedi.

Sezer, İnternet Andıcı'na ilişkin basında yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Sezer, müvekkili emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı görevini devraldığı ilk günlerde, Bilgi Destek Dairesi'nin bir süreç içerisinde lağvedilmesi direktifini verdiğini belirterek, "Bu kapsamda, kamuoyunu bilgilendirmek için, terörle mücadeleye öncelik verilerek "terör örgütleri' ve "laiklik karşıtı hareketler' dahil olmak üzere dört alanda internet faaliyetinin, Genelkurmay Karargahı içindeki diğer birimlerde yürütülmesi düşünüldü. Bilgi Destek Dairesi'nin lağvedilmesine ilişkin çalışmalar bir süre devam etmiş bu kapsamda bu daireye ait dört Bilgi Destek Taburundan ikisi öncelikle, Daire ise 11 Ağustos 2009 tarihinde lağvedilmiştir" dedi.

4 Şubat 2009 tarihinde bir gazetede, 30 Ağustos 2008 tarihinden önce kurulmuş ve işletilmekte olan internet siteleri isimlerinin yer alması üzerine, bu sitelerin 5651 sayılı yasadaki şekil şartlarına uygun olmadığı görülünce, bu sitelerin tüm faaliyetlerine hemen son verildiğini belirten Sezer şöyle devam etti:

"4 Şubat 2009 tarihinden 30 Ağustos 2010 tarihine kadar olan süreçte Genelkurmay Başkanlığı'nın, resmi web sitesi hariç işletilmekte olduğu başka internet sitesi bulunmamaktadır. "İnternet Andıcı' bir suç unsuru taşımamaktadır. Ancak, varsayımlar üzerinden bu andıca suç unsuru yüklenilmeye gayret edilmekte ve "İnternet Andıcı' adeta bir suç belgesine dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Eğer söz konusu andıçta bir suç unsuru görülse idi, soruşturma emrinin verilmesinde de tereddüt edilmezdi." - Ankara

Başbuğ\'un Avukatından İnternet Andıcı Açıklaması
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbuğ'un Avukatından İnternet Andıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement