Başbuğ'un Tutukluluğuna İtirazın Reddedilmesi - Son Dakika
Güncel

Başbuğ'un Tutukluluğuna İtirazın Reddedilmesi

Başbuğ\'un Tutukluluğuna İtirazın Reddedilmesi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı "önceki mahkemenin verdiği ret kararında herhangi bir isabetsizlik görülmemesi" nedeniyle oybirliğiyle reddetti.

21.01.2014 14:25

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliye talebini, daha önce verilen ret kararında herhangi bir isabetsizlik görülmemesi ile gerekçenin yasaya uygun olması nedeniyle reddetti.

Mahkemenin red kararında, İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'in, 6 Ocak'ta sunduğu tutukluluğa itiraz dilekçesinin değerlendirildiği belirtildi. Kararda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 31 Aralık 2013 tarihli tahliye talebinin reddi yönündeki karara itiraz edildiği ve reddedilen itirazın incelenmek üzere 8 Ocak'ta mahkemeye gönderildiği hatırlatıldı.

Tahliye talebine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zafer Koç'un, "itirazın kabul edilmesi" yönünde yazılı görüş bildirdiği belirtilen kararda, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanık hakkında verdiği 31 Aralık 2013 tarihli tahliye talebinin reddi kararının ve gerekçesinin usul ve yasaya uygun olduğu, herhangi bir isabetsizlik görülmediği anlaşıldığından itirazın reddine ve tutukluluk halinin devamına karar verildi" denildi.

İncelenen evrak ve eklerinin gereği için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade edildiği kaydedilen kararda, evrak ve ekleri üzerinde yapılan inceleme sonunda savcılık mütalaasına aykırı kesin olarak oybirliğiyle karar verildiği vurgulandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbuğ'un Tutukluluğuna İtirazın Reddedilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement