Başkan Altepe 'Dünya Sağlık Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Altepe 'Dünya Sağlık Günü'nü Kutladı

Başkan Altepe \'Dünya Sağlık Günü\'nü Kutladı

Recep Altepe, 'Dünya Sağlık Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, "Sağlık, insan yaşamının en büyük zenginliğidir" dedi.

06.04.2013 13:57

Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Anayasası´nın yürürlüğe girdiği 7 Nisan 'Dünya Sağlık Günü' ve 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Dünya Sağlık Haftası' nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlığın, yaşamın en büyük zenginliği olduğunu söyledi.

Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya Sağlık Günü'nün Sağlıklı Kentler Birliği için önemine dikkati çekti. Kentlerde sağlıklı koşullar oluşturmak suretiyle tüm vatandaşlara sağlıklı bir gelecek sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Altepe, "Sağlık, insanın en önemli servetidir. Hayatımızı sürdürebilmemiz, çevremize ve topluma faydalı olabilmemiz ancak sağlıklı olmakla mümkündür. Sağlıklı bireyler ise sağlıklı toplum ve sağlıklı nesillerin anahtarıdır. Bu nedenle bireyler sağlığına dikkat etmeli. Halkın sağlığından sorumlu olan biz yöneticiler de birliğimizin de kuruluş amacında yer aldığı üzere, bu noktada gerekli tüm koşulları hazırlamalıyız" dedi.

Birlik adına tüm vatandaşların 'Dünya Sağlık Günü'nü kutlayan Başkan Altepe, "Tüm kentlerimize sağlık dolu günler diliyorum. Bugün, dünya birçok sağlık sorunuyla karşı karşıyadır. Küresel ısınmayla oluşan iklim değişiklikleri, deprem ve sel felaketleri nedeniyle insanlar, beslenme ve barınma başta olmak üzere yaşamlarını sürdürebilecekleri ana unsurlardan maalesef ki yeterince yararlanamamaktadır. Bu sorunları önlemek için kendimize gösterdiğimiz özen gibi çevremize ve dünyamıza da özen göstermeliyiz. Ancak bu şekilde sağlıkta sürdürülebilirliği sağlayabiliriz" diye konuştu.

Başkan Altepe, insan sağlığının çevre sağlığına pamuk ipliğiyle bağlı olduğunu belirterek, Sağlıklı Şehirler Projesi ile Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı'na üye olan binlerce dünya kentinin kendi yaşadıkları bölgelerden başlayarak tüm dünyanın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilirliğini sağlamaya çalıştığını, Sağlıklı Şehirler Projesi'nin takipçisi olan Sağlıklı Kentler Birliği'nin de aynı amaçla çalıştığını kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Altepe 'Dünya Sağlık Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement