Başkan Ayanoğlu Katı Atık Tesisleri’nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başkan Ayanoğlu Katı Atık Tesisleri’nde İncelemelerde Bulundu

Başkan Ayanoğlu Katı Atık Tesisleri’nde İncelemelerde Bulundu
04.07.2011 14:32

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, geçtiğimiz aylarda temeli atılan ve şu an inşaatı süren Katı Atık Depolama ve Bertarafı Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Yeşilli Zeytinli Köyü yolu üzerinde inşaatı devam eden ve 17 belediyenin yararlanacağı Katı Atık Tesisleri'nde yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Ayanoğlu, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Tesislerin bir yıl içinde tamamlanarak hizmete gireceğini söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Katı Atık Tesisleriyle Mardin'in 50 yıllık çöp sorunu çözülmüş olacak.. Nusaybin yolu üzerinde ki o çirkin çöp görüntüleri de tarihe karışacak.Tesislerden Mardin Belediyesi dahil 17 belediye faydalanacak.Bu tesislerin yapımı için 17 belediyenin üye olduğu Mardin İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği'ni kurduk."dedi.

Göreve geldikleri iki yıllık süre içerisinde Mardin'e kalıcı eserler kazandırdıklarını ifade eden Başkan Ayanoğlu, "Şükürler olsun ki seçilmeden önce halkımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz.Bu sözlerden birisi de Nusaybin Yolu üzerinde ki vahşi çöp depolama alanın ortadan kaldırılmasıydı.Bir yıl sonra bu tesisler tamamlandığında o çirkin görüntüler de yok olacak. Katı Atık Depolama ve Bertarafı Tesisleri'nde çöpler çevreye zarar vermeden imha edilip ayrıştıralacak."şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ayanoğlu Katı Atık Tesisleri’nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika


Advertisement