Başkanlardan Masallar - Son Dakika
Güncel

Başkanlardan Masallar

Başkanlardan Masallar

Ahmet Misbah Demircan ve Dortmund Belediye Başkanı Jörg Studeman Dortmund çocuklara Türkçe ve Almanca masal okudular

17.09.2012 08:31

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Dortmund Belediye Başkanı Jörg Studeman Dortmund Şehir Kütüphanesi'ndeki imza töreninden sonra çocuklara Türkçe ve Almanca masal okudular

Kardeş Dortmund Belediyesi ile ortak bir düzenlenen bir dizi etkinlik için Almanya'da bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Dortmund Belediye Başkanı Jörg Studeman Dortmund Şehir Kütüphanesi ile Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi arasında kardeşlik anlaşması imzaladı. İmza töreni sonrası Başkan Demircan, Türkçe, Başkan Studeman, Almanca masal okudular. Oldukça neşeli geçen masal okuma etkinliği sonrası iki belediye başkanı Dortmund Şehir Kütüphanesi'nin Türkçe kitaplar bölümünü birlikte açtılar. Dortmund Şehir Kütüphanesi Türkçe kitaplar bölümü 4000 kitapla hizmet vermeye başladı.

St. Petri Kilisesi'nde Ara Güler "İstanbul'a Bir Bakış" Fotoğraf Sergisi

Ünlü Türk Fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in İstanbul fotoğraflarından oluşan "İstanbul'a Bir Bakış" fotoğraf sergisi St. Petri Kilisesi'nde Başkan Demircan ve Başkan Studeman tarafından ziyarete açıldı. Açılış konuşmasında Beyoğlulu olan Ara Güler'e olan hayranlığını dile getiren Demircan, bir yıl önce Dortmund'da açılan "İstanbul" adlı fotoğraf sergisinden sonra bu yıl açılan İstanbul fotoğraf sergisinden çok mutlu olduğunu söyledi. Sergi 7 Ekim 2012 tarihine kadar açık kalacak.

Zülfü Livaneli Konseriyle Film Festivali Açılışı

Günün son etkinliği olan "Ruhr Türk Filmleri Festivali" Zülfü Livaneli konseriyle Dortmund Konser Salonu'nda başladı. Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı festival açılışında konuşma yapan Başkan Demircan, "Türk filminin doğduğu Yeşilçam'ın bulunduğu ilçenin belediye başkanı olmaktan, Yeşilçam Ödül Törenleri gibi önemli bir etkinliğin düzenleyicisi olmaktan ve türk sinemasına hizmet etmekten gurur duyuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkanlardan Masallar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement