Basketbol Hakem Kursu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Basketbol Hakem Kursu Açıldı

Basketbol Hakem Kursu Açıldı

"Ufkunuz geniş ve hedefleriniz büyük olsun"

27.12.2011 09:40

Hatay'da hakem eksikliğini gidermek amacıyla "basketbol aday hakem kursu" açıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Basketbol İl Temsilciliği'nin girişimleri ile açılan aday hakem kursuna 91 kişi katıldı.

Antakya Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Özden Mısırlıoğlu, Basketbol İl Temsilcisi Banu Özdemir Mursal, Basketbol İl Temsilciliği Basın Danışmanı M.Hüseyin Zorkun, İl Temsilciliği yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Kursun açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Özden Mısırlıoğlu, İl Müdürü Emrullah Taşkın adına kursiyerlere başarılar diledi ve "ilimiz hakem camiasına katılacak olmanızdan dolayı mutluluk duyuyoruz. İl Temsilcisi Banu Mursal ile birlikte yola devam edecek ve Hatay basketbolu adına birlikte çalışacağız" dedi.

Basketbol İl Temsilcisi Banu Özdemir Mursal, Hatay'da çok iyi bir potansiyel olduğuna dikkat çekerek, "şehrimizdeki hakem eksikliğini gidermek için bu kursu açtık. Başarılı olduğunuzda bizler ile birlikte Hatay basketbolu adına görev yapacaksınız. Bu alanda kendinizi geliştirmenizi istiyoruz. Kulüpler, hakemler, sporcular olarak biz bir bütünüz ve iyi bir aileyiz. Sizlerin gelişimi için şehrimizde çok sayıda müsabakalar organize edeceğiz. Hepinize başarılar dilerim" dedi.

Aday Hakem kursunu, Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Sorumlusu Ali Erdinç (Kütahya Bölgesi) verdi. TBF Eğitim Sorumlusu Ali Erdinç kurs öncesi yaptığı konuşmada, bu kursa karşı gösterilen ilgiden dolayı çok memnun olduğunu dile getirerek, "Hatay basketboluna hayırlı olsun. Ders programımız çok yoğun. Kurs sonunda sıkı bir sınav var. Hakem, hak ve adalet dağıtan kişidir. İyi bir hakemin toplum içindeki hareketleri de değişir. Sosyal yaşamda güvenilir olmak zorundasınız. Ufkunuz geniş olsun ve hedeflerinizi her zaman büyük tutun. Hakemliği bir meslek olarak görebilirsiniz" dedi.

Antakya'da 3 gün süren basketbol aday hakem kursunda, kursiyerlere basketbolun tanımı, kurallar, hakem-antrenör-sporcu-takımlar vb hakkında detaylı bilgiler verildi. Teorik olarak anlatılan bilgilerin yanı sıra, kursiyerlere spor salonunda uygulamada yaptırıldı.

Kurs sonunda kursiyerler için yazılı ve sözlü sınav yapıldı. Kursu kazananlar ve aday hakem olmaya hak kazananlar ileriki bir tarihte açıklanacak ve www.antakyahaber.net yaşam portalında ilan edilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Basketbol Hakem Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement