Batman'da Nitratlı Gübreler Depoya Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Batman'da Nitratlı Gübreler Depoya Kaldırıldı

Batman\'da Nitratlı Gübreler Depoya Kaldırıldı

Terör örgütlerinin patlayıcı yapımında kullandığı nitratlı gübrenin satışının, Bakanlık tarafından geçici olarak durdurulması üzerine Batman’daki gübreler depoya kaldırıldı.

09.06.2016 14:22

Terör örgütlerinin patlayıcı yapımında kullandığı nitratlı gübrenin satışının, Bakanlık tarafından geçici olarak durdurulması üzerine Batman'daki gübreler depoya kaldırıldı. Gübre satışı yapan Abdurrahman Yıldız, karardan önce nitratlı gübre alan çiftçilere tedirginlikle baktıklarını belirterek, kararla birlikte gübreleri kaldırdıklarını vurguladı. Abdurrahim Gür ise, kararın geç alınmış olsa da olumlu olduğunu kaydetti.

İstanbul ve Mardin'in Midyat ilçesindeki terör saldırılarının ardından önemli bir karar alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, terör örgütlerinin patlayıcı yapımında kullandığı nitratlı gübre satışlarını durdurdu. Karar yazısı, İçişleri Bakanlığı tarafından tüm valiliklere ve emniyet birimlerine gönderildi. Bunun üzerine Batman'da nitratlı gübreler depoya kaldırıldı. Kentte gübre satışı yapan Abdurrahman Yıldız, yaşanan terör olaylarından dolayı gübre satmak istemediklerini belirterek, "İşin açıkçası insanlara sattığımız zaman rahatsız oluyoruz. 'Çiftçiler acaba bu gübreyi nerde kullanacak' diye düşünüyoruz ve tedirgin oluyoruz. Tarım Bakanlığı'ndan gelen yazıdan sonra bütün gübreleri kaldırdık. Terör olayları yaşanmasın biz bir kilogram bile gübre satmayalım" dedi.

"GEÇ ALINAN BİR KARAR OLDU"

Gübre satıcısı Abdurrahim Gür ise, kararı geç alındığını ancak buna rağmen olumlu olduğunu belirterek, "Yaklaşık 15 yıldır gübre takip sistemiyle alakalı hemen hemen her ay icmaller veriyoruz. Bizim için de çok büyük külfet teşkil ediyordu. Dolaysıyla son zamanlarda yaşanan olaylarda çok tedirgin hale gelmiştik, adeta gelen müşterilerimize şüpheli bakar hale gelmiştik. Bu da üzerimizde ciddi anlamda baskı yaratıyordu. Son yaşanan olaylarda çok mustaribiz. Alınan karardan hemen sonra Tarım İl Müdürlüğü'nden gelen arkadaşlar bizim depolarımızı saydılar. Maddi olarak çok fazla bir götürüsü olacağına ihtimal vermiyorum çünkü geçici olan bir durumdur. Şu an zaten sezonu da değildir" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Batman'da Nitratlı Gübreler Depoya Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement