Batman - Önünde 'Boykot Çağrısı' Yapılan Okuldaki Bütün Öğrenciler Derste - Son Dakika
Güncel

Batman - Önünde 'Boykot Çağrısı' Yapılan Okuldaki Bütün Öğrenciler Derste

Batman - Önünde \'Boykot Çağrısı\' Yapılan Okuldaki Bütün Öğrenciler Derste

Batman'da Okulların Boykot Edilmesine Destek Vermek İçin Yavuz Selim İlköğretim Okulu Önünde, Kürt Dili ve Eğitim Hareketi (tzp-kürdi) Batman Şubesi Tarafından Basın Açıklaması Yapılmasından Sonra Bu Okula Bütün Öğrencilerin Geldiği Belirtildi.

20.09.2010 15:55

BATMAN'da okulların boykot edilmesine destek vermek için Yavuz Selim İlköğretim Okulu önünde, Kürt Dili ve Eğitim Hareketi (TZP-Kürdi) Batman Şubesi tarafından basın açıklaması yapılmasından sonra bu okula bütün öğrencilerin geldiği belirtildi.

'TZP- Kürdi'nin ana dilde eğitim istemiyle başlattığı boykot kararına destek için önünde basın açıklaması yaptığı Yavuz Selim İlköğretim Okulu, öğrencilerle doldu. BDP'nin güçlü olduğu yerlerden biri olan Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Yavuz Selim İlköğretim Okulu önünde yapılan basın açıklamasına az sayıda kişi katıldı.

Basın açıklamasına Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, BDP İl Başkanı Şehmus Aslan, Kürdi Der Şube Başkanı Suat Çelik ve az sayıda kişi katıldı. Kürtçe basın açıklamasını okuyan Mustafa Bayındır, eğitimin insanlar için su ile ekmek gibi olduğunu belirterek, "Belki daha önemlidir. Kürt çocukları olarak, dünya çocukları gibi Kürtçe okumak istiyoruz. Okulları dilimizle okuyamıyoruz. Bizi inkar ediyorlar, bize 'Sizler Türk'sünüz' diyorlar. Biz Kürt çocukları olarak okullarda Kürtçe dil eğitimini istiyoruz" dedi.

Basın açıklaması ardından, 'Boykotumuz hayırlı olsun', 'Dilimiz gururumuzdur', 'Kürtçe Dil eğitimini istiyoruz' sloganları attıktan sonra dağıldı.

Çocuklarını okula getiren bazı aileler ise, "Günlerden bu yana heyecanla bugünü bekliyordu. Okula gitmek için, çocuklar istekli olunca kendi elimizle getirdik" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman - Önünde 'Boykot Çağrısı' Yapılan Okuldaki Bütün Öğrenciler Derste - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement