Batüder Başkanı "İmar Barışı Sayesinde Kentsel Dönüşümdeki Tıkanıklık Çözülebilir" - Son Dakika
Güncel

Batüder Başkanı "İmar Barışı Sayesinde Kentsel Dönüşümdeki Tıkanıklık Çözülebilir"

Batüder Başkanı "İmar Barışı Sayesinde Kentsel Dönüşümdeki Tıkanıklık Çözülebilir"

BATÜDER Başkanı Akın Kazançoğlu, İmar Barışı'nın kentsel dönüşümün gerçekleşmesindeki en büyük engel olan "mülkiyet sorununu" çözecek bir fırsat olduğunu söyledi.

17.08.2018 08:54

BATÜDER tarafından düzenlenen "İmar Barışı Hakkında Merak Edilenler" konulu söyleşiye Harita Mühendisi Yılmaz Şahin ile İnşaat Yüksek Mühendisi Necmi Okumuş konuşmacı olarak katıldı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan BATÜDER Başkanı Kazançoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan İmar Barışı düzenlemesi kapsamında "yapı kayıt belgesi" almak için başvuruların 31 Ekim 2018 tarihinde sona ereceğini hatırlattı. Kazançoğlu, İzmir için İmar Barışı düzenlemesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek "İzmir kentsel dönüşümle geleceğini belirleyecek. Ancak kentsel dönüşümün karşısına çıkan mülkiyet sorunu sistemi kilitleme noktasına getirdi. İşte bu düzenleme, mülkiyet sorununu çözmede anahtar görevi görecek. O yüzden vatandaşlarımızı bu barıştan faydalanmaya davet ediyoruz" dedi.

İnşaat Yüksek Mühendisi Necmi Okumuş da İmar Barışı düzenlemesinin mülkiyet probleminin çözülebilmesi için atılan önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Okumuş, "İmar Barışı ile eski binaların mülkiyet sorununun çözülmesinin ardından mutlaka kentsel dönüşüm ile hızlıca entegre edilip eski, tehlikeli, fen ve sanat kurallarına uymayan binaların dönüşümü için fırsat haline getirilmelidir" dedi. Konuşmacılardan Harita Mühendisi Yılmaz Şahin ise "31.12.2017 tarihinden önce yapılmış, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve İmar Barışının sağlanması amacıyla İmar kanununun 16. Maddesine ek yapıldı. Bu kanun ve genelgeler kapsamında iki aşamalı işlem yürütülüyor. Birincisi yapı kayıt belgesi alınması, ikinci aşama ise kat mülkiyetine geçecek yapılarda zemin tespit tutanağı ve mimari röleve çalışmalarının yapılmasıdır" diye konuştu. Söyleşinin ardından konuşmacılar üyelerden gelen soruları yanıtladı.

Son Dakika Güncel Batüder Başkanı 'İmar Barışı Sayesinde Kentsel Dönüşümdeki Tıkanıklık Çözülebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement