Bayram Oteli'nin Sahibi Tevfik Bayram'ın Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Bayram Oteli'nin Sahibi Tevfik Bayram'ın Yargılanmasına Başlandı

Bayram Oteli\'nin Sahibi Tevfik Bayram\'ın Yargılanmasına Başlandı

Van depreminde yıkılarak 24 kişiye mezar olan Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram'ın tutuklu olarak yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

13.11.2012 15:49  Güncelleme: 15:50

Van'da geçen yıl 9 Kasım'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılarak 24 kişiye mezar olan Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram'ın tutuklu olarak yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmanın tek sanığı olan Tevfik Bayram Bitlis Cezaevin'den getirilirken; davayı çöken otelde hayatını kaybeden DHA muhabiri arkadaşlarımız Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir'in yakınları ile CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de izledi.

Van'da 23 Ekim 2011 günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından 9 Kasım'daki 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde çöken ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli ile ilgili yargılama başladı. Otelin yıkılmasıyla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma kapsamında, bilirkişi raporları hazırlanıp savcılığa teslim edilmesini ardından açılan davanın ilk duruşması bugün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne görülmeye başlandı.

İlk duruşmaya, 'bilinçli taksirle' yargılanan ve hakkında 2 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istenen davanın tek sanığı Tevfik Bayram, tutuklu bulunduğu Bitlis Kapalı Cezaevi'nden getirildi.

Duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'ün yanı sıra depremde hayatını kaybeden DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz'ın eşi Gönül Yılmaz ile Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir, kardeşleri ve yakınları ile ölen bazı aileler takip ediyor. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayram Oteli'nin Sahibi Tevfik Bayram'ın Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement