BDP'lilerden İran Protestosu - Son Dakika
Güncel

BDP'lilerden İran Protestosu

BDP\'lilerden İran Protestosu

BDP üyeleri, İran'ın İstanbul Konsolosluğu önünde İran'daki idamları protesto etti.
BDP İstanbul İl Başkanı Emrullah Bingül ile parti yöneticilerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik grup, İran Konsolosluğu önünde bir araya geldi.

08.11.2013 16:32

BDP üyeleri, İran'ın İstanbul Konsolosluğu önünde İran'daki idamları protesto etti.

BDP İstanbul İl Başkanı Emrullah Bingül ile parti yöneticilerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik grup, İran Konsolosluğu önünde bir araya geldi. İran'daki idamları protesto eden grup sık sık "Katil İran hesap verecek" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan BDP İstanbul İl Başkanı Emrullah Bingül, "İran İslam Cumhuriyeti'ni bu insanlık dışı uygulamalarından ötürü kınıyoruz. 2 yıl öncesinde aynı uygulamalardan ötürü bu sokaklarda İran İslam Cumhuriyeti'ni kınamıştık. Gelinen süreç içerisinde İran bu gerici, bu köhnemiş politikalarından vazgeçmiş değildir" dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından konsolosluk kapısına, üzerinde "İdamları kınıyoruz, hesap soracağız" yazılı siyah çelenk bıraktıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan, grubun basın açıklaması sırasında polis ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. Açıklama öncesinde polis ve BDP'liler arasında kısa süreli bir izin tartışması yaşanırken, açıklama nedeniyle kapatılan cadde üzerinde beklemek zorunda kalan bazı sürücüler de korna çalarak duruma tepki gösterdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BDP'lilerden İran Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement