Bebeğini Öldürdüğü İddia Edilen Çocuk Anne, Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Bebeğini Öldürdüğü İddia Edilen Çocuk Anne, Tahliye Edildi

Bebeğini Öldürdüğü İddia Edilen Çocuk Anne, Tahliye Edildi

Adana'da geçen yıl, nişanlısından hamile kalınca öldürülme korkusuyla ailesinden gizli doğurduğu kız bebeği sulama kanalına attığı iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan ve olay tarihinde 17 yaşında olan E.A.,...

21.05.2012 17:08

Adana'da geçen yıl, nişanlısından hamile kalınca öldürülme korkusuyla ailesinden gizli doğurduğu kız bebeği sulama kanalına attığı iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan ve olay tarihinde 17 yaşında olan E.A., deliller toplandığı için tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Abdioğlu Özler Mahallesi Çorak mevkiindeki mısır tarlasında 9 Temmuz 2011'de sulama yapan işçiler, sulama borusunun içinde bebek cesedi görünce jandarmaya haber verdi. Ayak ve vücudu borunun içine girmiş, kolları ve kafası dışarıda olan kız bebekle ilgili gazetelerde çıkan haberler üzerine, jandarmayı arayan bir kişi, bebeğin annesinin E.A. olduğunu ihbar etti. Gözaltına alınan E.A., bebeği kendisinin doğurduğunu itiraf etti. E.A.'nın DNA'sı ile bebeğin DNA örnekleri de birbirini tutunca çocuk yaştaki anne, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. E.A. hakkında, 'kasten insan öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ayrıca, olay tarihinde sanığın yaşının küçük olması nedeniyle indirim maddelerinin de uygulanması istendi.

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan E.A., hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Tarım işçisi olarak çalıştığını belirten E.A. savunmasında şunları söyledi:

"Nişanlımdan hamile kalmıştım. Bunu etrafımdan gizliyordum. O gün başkasına ait kimlikle sağlık ocağına muayene olmaya gittim. Tekrar çalıştığım yere dönerken sulama kanalında yüzümü yıkamak istedim. Bu esnada doğum oldu. Bebeğe baktığımda ölüydü. Hiç ağlama sesi gelmiyordu. Gömemedim, suya bıraktım. Kesinlikle bebeğimi bilerek öldürmedim. Düşük olması için de çalışmadım. Bebek sağlam doğsaydı ailemden ayrılıp, nişanlıma kaçacaktım."

Mahkeme heyeti, deliller büyük oranda toplandığı için E.A.'nın duruşmalara katılma şartıyla tahliyesine karar verdi. E.A. hakkında ayrıca yurt dışına çıkma yasağı da getirildi. Mahkeme heyeti, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

MKA(OA/CK) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bebeğini Öldürdüğü İddia Edilen Çocuk Anne, Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement