Bebek -"Tüpe Sıkışmış Umutlar" Oyununa Büyük Ödül! - Son Dakika
Güncel

Bebek -"Tüpe Sıkışmış Umutlar" Oyununa Büyük Ödül!

Bebek -"Tüpe Sıkışmış Umutlar" Oyununa Büyük Ödül!

Sağlık Gönüllüleri-Türkiye'nin (SG-T) her yıl verdiği Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin yedincisi sahiplerini buldu.

28.06.2013 12:19

25 Haziran Salı akşamı Ankara'da yapılan ödül töreninde bu yılın ana teması "Kadın Ve Üreme Sağlığı" olarak belirlendi.

Sağlık Gönüllüleri- Türkiye (SG-T) her yıl sağlık alanında geliştirilen en başarılı sosyal sorumluluk projelerini ödüllendiriyor. Ödül için, sağlık alanında sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmiş tüm kuruluşların başvuruda bulunabiliyor. Bu yılın ana teması olan "Kadın ve Üreme Sağlığı" ile ilgili olarak, Sosyal Sorumlulukları en iyi yerine getiren kuruluş ödülünü PM Grup - "BEBEK Tüpe Sıkışmış Umutlar" isimli tiyatro oyunu almaya hak kazandı.

"BEBEK-Tüpe Sıkışmış Umutlar" Tiyatrosu ekibi yaptıkları açıklamada; Eğitirken eğlendirmek, güldürürken düşündürmek ve nihayetinde bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz bu oyun sayesinde hem devletin hem de kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçladıklarını ifade ederek söyle devam ettiler: "Halkımızın kültüründe önemli bir yeri olan anne baba olmak şansına sahip olamayan kişiler için önemli bir olanak sunan ve ülkemizde Dünya standartlarının da üzerinde bir başarı ile uygulanan Tüp Bebek Tedavisi konusunda kamu bilincinin arttırılması ve daha fazla kişinin bu tedaviden yararlanabilmesi için çalışıyoruz" diye belirttiler.

Somer Karvan, Mevra Ustaoğlu, Merve Sevi, Vahit Atan, Berivan Karavan ve Serkan Genç'in rol aldığı tiyatro oyununun yönetmenliğini Serap Uluyol Karanfilci, Beste ve müzik direktörlüğünü Ozan Çoban, Kareografisini ise Utku Demirkaya üstleniyor.

Başarılı oyuncu Merve Sevi ise, aldıkları bu ödülle ilgili duygularını, "Ülkemizde kadınların bebek sahibi olabilmek için verdikleri çabayı anlatan ve yaşadıkları zorlukları da dile getiren bir oyun ortaya çıkardık. Bu oyunla ilgili ilk ödülü almak beni çok mutlu etti. Ben ve diğer oyuncu arkadaşlarımla beraber böyle sosyal içerik taşıyan oyunda oynamak, diğer oyunlara göre daha farklı bir anlam taşıyor." şeklinde dile getirdi.

"TÜPE SIKIŞMIŞ UMUTLAR" HAKKINDA

Abdülkadir ve Mercan Şanlıurfa'nın bir köyünde, Yozgat'lı Osman Sami ve Zeliha ise İstanbul' un gecekondu semtinde, zor yaşam koşulları altında ayakta kalma mücadelesi vermektedirler. Birbirlerinden uzakta yaşayan bu iki çiftin ortak noktaları ise yıllardır çocuk sahibi olamamalarıdır. Eğer, Mercan bu seferde gebe kalamazsa, Abdülkadir üzerine kuma getirecektir. Osman Sami ve Zeliha ise kıt kanaat yaşadıkları koca şehirde yıllardır para biriktirmekte ve bir çocuk özlemi ile yanıp tutuşmaktadırlar. Her iki çiftin amacı da tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmaktır. Bu amaç doğrultusunda kader onları bir araya getirecek ve her iki çiftimiz de çocuk sahibi olmak yolunda ilk adımı atacaklardır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bebek -'Tüpe Sıkışmış Umutlar' Oyununa Büyük Ödül! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement