Belediyenin Semt Pazarı Mahkemeden 'Durdurma' Kararı - Son Dakika
Güncel

Belediyenin Semt Pazarı Mahkemeden 'Durdurma' Kararı

Belediyenin Semt Pazarı Mahkemeden \'Durdurma\' Kararı

İzmit belediyesi'nin kentin Yuvam Akarca semtinde yaptırıp geçen ağustos ayında açtığı kapalı pazar yerinde cumartesi günleri kurulan pazar, mahkeme kararıyla kaldırıldı.

14.11.2014 14:19

İzmit belediyesi'nin kentin Yuvam Akarca semtinde yaptırıp geçen ağustos ayında açtığı kapalı pazar yerinde cumartesi günleri kurulan pazar, mahkeme kararıyla kaldırıldı. Belediye de dava açıp pazar yerinin kapatılmasını sağlayan kişi bez afiş asarak ilan etti.

İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut düzenlediği basın toplantısında, olayla ilgili bilgi verdi. Yuvam Akarca semtinde, yıllarca otopark olarak kullanılan alanın üzerinin kapatılarak, sadece cumartesi günleri pazar yeri, diğer günler yine otopark olarak kullanılmak üzere düzenleme yapıldığını belirten Bulut, burada bebek bakım odası, tuvalet, mescit yapıldığını anlattı. Kurulan pazarın çevreye rahatsızlık verdiği iddiasıyla kapatıldığını kaydetti. Bulut, şunları söyledi:

"Mahallede oturan Cüneyt Taş isimli bir vatandaş, kapalı pazar hizmetinin gelmesinden rahatsız olmuş ve pazarın kaldırılması için Kocaeli 2.İdare Mahkemesi'nde dava  açmış. Mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı vererek kapalı pazar hizmetin nihai karar verilinceye kadar durmasına karar vermiştir. Bu vesileyle mahkeme kararına saygı duyduğumuzu, fakat mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına karsı itirazımızı yaptığımızı ve hukuken, kurumumuzca yapılan işlemlerde herhangi bir eksik husus bulunmadığı için nihai kararın lehimize sonuçlanacağına inandığımı belirtmek isterim." - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediyenin Semt Pazarı Mahkemeden 'Durdurma' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement