Berlin Büyükelçiliğinde Aşure Sofrası Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Berlin Büyükelçiliğinde Aşure Sofrası Kuruldu

Berlin Büyükelçiliğinde Aşure Sofrası Kuruldu

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, göreve geldikten sonra her sene ramazan ve muharrem aylarında büyükelçilik çatısı altında iftar yemekleri veriyor.

23.11.2013 11:32

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, göreve geldikten sonra her sene ramazan ve muharrem aylarında büyükelçilik çatısı altında iftar yemekleri veriyor. Karslıoğlu, bu yıl yine ramazan iftarından sonra muharrem ayında da vatandaşları muharrem iftarında buluşturdu. Büyükelçilik binasında gerçekleştirilen aşure sofrasına alevi ve sunni din temsilcileri, vatandaşlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Karslıoğlu, anlamak ve sevmek için önce tanımak, bilmek gerektiğini söyledi. Karslıoğlu, 'Alevi ve Sunni dostlarımızın müştereken düzenledikleri muharrem sofralarının ve ramazan iftarlarının birbirimizi tanımak, anlamak ve empati geliştirmek için çok güzel gelişmelere vesile olduğunu görüyorum ve bu da beni mutlu ediyor. Alevi kardeşlerimizin bazı sorunlarının ve buna bağlı olarak beklentilerinin olduğunu da biliyoruz. Bu beklentileri dikkate almak ve imkanlar çerçevesinde çözüm üretmek devletimizin görevidir. Bilmenizi isterim ki devletimiz ayırım gözetmeksizin herkesi kucaklamaktadır. Toplumda hiç kimsenin üstünlüğü bulunmamaktadır. Ne ırk, ne dil, ne mezhep, ne görüntü, ne erk, ne de başka bir şey. Hepimiz kardeşiz ifadelerini kullandı.

Doğru tarafta olduklarını, zulüm görenlerin tarafında olduklarını vurgulayan Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hz. İmam Hüseyin ve ceddi bilsin ki biz onun yanındayız. Zulme baş kaldıranın yanındayız. Bu vahşet, Kerbela vahşeti aradan geçen yüzyıllara rağmen sanki daha dün yaşanmışçasına tüm Müslümanların yüreklerini dağlamaktadır. Sunnisiyle, Alevisiyle bütün bedenlerimizde hissedilmektedir dedi.

Dede Haydar Soylu'nun, sofra açılış duasını okumasından sonra muharrem iftarı açıldı. Yemeklerin ardından konuklara aşure ikram edildi. Prof. Dr. Belkıs Menemencioğlu da, günün anlamına ilişkin kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. Yemekten sonra konuklarını selamlayan Karslıoğlu, onlarla teker teker ilgilendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin Büyükelçiliğinde Aşure Sofrası Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement