Berlin Güvenlik Konferansında Partner Ülke Türkiye - Son Dakika
Güncel

Berlin Güvenlik Konferansında Partner Ülke Türkiye

Berlin Güvenlik Konferansında Partner Ülke Türkiye

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu "Avrupalı müttefiklerimizle güvenlik ve savunma sanayi alanlarında işbirliği bizim açımızdan çok büyük önem taşıyor." dedi

02.12.2014 00:27  Güncelleme: 09:49

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, "Avrupalı müttefiklerimizle ve ortaklarımızla güvenlik ve savunma sanayi alanlarında işbirliği bizim açımızdan çok büyük önem taşıyor" dedi.

Büyükelçi Karslıoğlu, bu yıl Türkiye'nin partner ülke olarak katıldığı ve 2-3 Aralık'ta gerçekleştirilecek Berlin Güvenlik Konferansı öncesinde büyükelçilikte verilen resepsiyonda, Avrupa'ya komşu coğrafyaları oluşturan Karadeniz, Kafkaslar ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin Avrupa'yı ve Türkiye'yi çok yakından etkilediğini belirtti. Karslıoğlu, bu bölgelerdeki ihtilafların çözümü için bölgesel istikrar konularında daha güçlü işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.

Karslıoğlu, "Avrupalı müttefiklerimizle ve ortaklarımızla güvenlik ve savunma sanayi alanlarında işbirliği bizim açımızdan çok büyük önem taşıyor. İşbirliğimizi siyasi ve insani alanlarda da güçlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu

Suriye tehdidine karşı NATO kapsamında Türkiye'de Patriot füze savunma sistemleri konuşlandıran ABD, Almanya ve Hollanda'ya teşekkür eden Karslıoğlu,  bunun müttefikler arasında önemli bir dayanışma göstergesi olduğunu vurguladı.

Berlin Güvenlik Konferansı'nın önemli bir forum olduğunu, son yıllarda Türkiye'den yetkililerin ve akademisyenlerin konferansa daha büyük ilgi gösterdiklerini ve aktif katkıda bulunduklarını belirten Karslıoğlu, bu ilginin gelecek yıllarda da artarak sürmesini beklediklerini kaydetti.

Karslıoğlu, şöyle devam etti:

"Eminim ki Berlin Güvenlik Konferansı, farklı ülkelerden uzmanlar arasında ihtilafların çözümüne dönük ortak bir anlayış geliştirmeye yardımcı olacak, çözüm yolları bulmamıza katkı sağlayacaktır. Gelecekte ihtilafları önleme ve bunlarla başa çıkma konusunda daha hazırlıklı olmamıza yardımcı olacaktır."

Resepsiyona, Berlin Güvenlik Konferansı'nı düzenleyen Behörden Spiegel'in genel yayın yönetmeni Uwe Proll, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Başkan Yardımcısı Robert Walter, Alman siyasetçiler, Türk ve Alman askeri yetkililer, savunma sanayisi temsilcileri, diplomatlar ve askeri ateşeler katıldı.

Bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilecek Berlin Güvenlik Konferansı'nın ana temasını "Avrupa'nın Komşuları-Kargaşa ve İstikrarsızlık" oluşturacak.

Konferansa, 50'ye yakın ülkeden bin civarında siyasetçi, askeri yetkili ve uzman katılacak. Konferansta, Türk savunma sanayisinin önde gelen firmaları TAI, Roketsan ve Havelsan'dan temsilciler de yer alacak. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berlin Güvenlik Konferansında Partner Ülke Türkiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement