Beşiktaş Yavuz Kocaömer Parkı'nın Açılışı - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Yavuz Kocaömer Parkı'nın Açılışı

Beşiktaş Yavuz Kocaömer Parkı\'nın Açılışı

Beşiktaş Belediyesi tarafından, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı kurucusu ve başkanı olan Türkiye Milli Paralimpik Komitesi kurucusu Yavuz Kocaömer'in adının verildiği park, törenle açıldı.

16.09.2013 17:25

Beşiktaş Belediyesi tarafından, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı kurucusu ve başkanı olan Türkiye Milli Paralimpik Komitesi kurucusu Yavuz Kocaömer'in adının verildiği park, törenle açıldı.

Beşiktaş Kültür Mahallesi sakinlerinin önemli bir gereksinimini karşılayacak olan parkın açılış törenine, Yavuz Kocaömer'in yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüsnü Güreli, yapımcı Acun Ilıcalı, Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'nın eski sporcusu Umut Ünar ve Kocaömer'in dostları katıldı.

Yavuz Kocaömer açılış töreninde yaptığı konuşmada, önemli olan şeyin Türk halkının güvenini kazanmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Engelli insanlara ikinci sınıf muamelesi yapan, onları hor gören, yasal haklarını kullanmalarına set koyan, farklılıklarını kabul etmeyen insanlarla, makamları ve unvanları ne olursa olsun kavga edeceğim. Hepimiz Allah'ın yarattığı kullarız. Aramızda farklılıklar var, engellilik de böyle bir şey. Engelliler, özellikle engelli sporcular arasında öyle insanlar var ki onları engelli olmayan bir insan olarak kıskanıyorum. Şu anda aramızda bulunan Beşiktaş ve Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımlarının milli sporcuları, kulüplerinde Avrupa ve dünya şampiyonu oldular. Dolayısıyla Türkiye bu ayrımdan artık yavaş yavaş vazgeçmeli."

Açılış, konuşmalardan sonra yapılan kurdela töreninin ardından Social Inclusion Band konseri ve kokteyl ile son buldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Yavuz Kocaömer Parkı'nın Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement