Bilginler'e Hapis Şoku - Son Dakika
Güncel

Bilginler'e Hapis Şoku

Bilginler\'e Hapis Şoku

Etibank'ın Zarara Uğratılması Davasında Karar Açıklandı

17.01.2011 17:21  Güncelleme: 17:29

* Dinç Bilgin, "nitelikli zimmet" suçundan 4 yıl 10 ay 10 gün hapis cezasına ve 129 milyon 191 bin 823 TL adli para cezasına çarptırıldı. Dinç Bilgin'in cezası kesinleşirse 1 yıl 1 ay 6 gün cezaevinde yatacak. * Önay Şevket Bilgin hakkında ise "nitelikli zimmet" suçundan 3 yıl 2 ay 26 gün hapis cezası ve 19 milyon 939 bin 633 TL adli para cezası verildi.

* 12 sanık hakkında ise 'Zimmet' suçundan 2 yıl ile 4 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. * 14 kişi için "Zimmet" "Dolandırcılık", "Zimmet" ve "Zimmet suçuna iştirak etmek" suçlarını işledikleri sabit görülemediğinden beraat karar verildi. 2 defa Yargıtay tarafından bozulan 10 yılllık Etibank Davası karara bağlandı. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklardan Dinç Bilgin ve oğlu Önay Şevket Bilgin'in de aralarında bulunduğu 13 tutuksuz sanık katıldı.

BİLGİNLER'E HAPİS CEZASI

3 saat duruşmaya verilen aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, Dinç Bilgin'i "nitelikli zimmet" suçundan 4 yıl 10 ay 10 gün hapis cezasına ve 129 milyon 191 bin 823 TL adli para cezasına çarptırıldı. Önay Şevket Bilgin ise "nitelikli zimmet" suçundan 3 yıl 2 ay 26 gün hapis cezasına ve 19 milyon 939 bin 633 TL adli para cezasına çarptırıldı.

BAZI SUÇLARDAN ZAMANAŞIMI

Mahkeme Dinç Bilgin hakkında "Suç işlemek için örgüt oluşturmak", "Dolandırıcılık" ve"Özel evrakta sahtecilik" suçlarından hakkında açılan kamu davalarının zaman aşımından ortadan kaldırılmasına hükmetti. Önay Şevket Bilgin, "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte katılmak" ve "Dolandırıcılık" suçlarından açılan davaların zaman aşımından ortadan kaldırılmasına karar verdi.

4 SANIĞA CEZA

Sanık İsmail Hakkı Karakaya'nın "Zimmet" suçundan 3 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanık Mustafa Dinçer hakkında da "Zimmet" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmesine hükmettti. Mahkeme heyeti sanık Şükrü Karahasanoğlu hakkında "Zimmet suçunda 3 yıl 11 ay 6 gün hapis cezası verirken, Zeki Ünal'ı ise "Zimmet" suçundan 4 yıl 6 ay 13 gün hapis cezasına çarptırdı. 14 SANIĞA BERAAT

Sanıklar Ferhat Yengiloğlu, Murat Yüksel, Ayşe Hande Güven, Ziya Koşay ve Hakkı Cengiz Kırgül, Yalçın Ayaydın, Mehmet Nail Keçili, Türker İnanoğlu, Yasin Kadri Ekinci, Nevzat Ak, Aziz Başkurt Okaygün, Ali Cüneyt Ortan, Ufuk Akalın ve Ali Fuat Yener'in "Dolandırcılık", "Zimmet" ve "Zimmet suçuna iştirak etmek" suçlarının sanıklar tarafından işlendiği sabit görülemediğinden beraatlerine karar verildi. Sanık Mehmet Sert hakkında "Zimmet" suçuna iştiraken açılan davanın ise sanığın vefat etmesi nedeniyle düşürülmesine hükmetti.

8 SANIĞA "ZİMMET" SUÇUNDAN 1 YIL 11 AY 10 GÜN HAPİS CEZASI

Ayşe Hande Güven, Cahit Demir, Ayşe Emel Tahıl, Hakkı Cengiz Kırgül, Ulvi Sezer Peksöz, Ahmet Can, Haluk Fikret Abuşoğlu, Seda Eren'in "zimmet" suçundan 1 yıl 11 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. BİLGİNLER'İN

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILMADI

Mahkeme ayrıca Dinç Bilgin, Önay Şevket Bilgin, İsmail Hakkı Karakaya, Mustafa Dinçer, Şükrü Karahasanoğlu ve Zeki Ünal hakkında daha önce verilen yurt dışına çıkış yasağının sürdürülmesine de karar verdi. ÜYE HAKİM

KARAGÖZ'DEN MAHKUMİYET KARARINA MUHALEFET ETTİ

Sanıkların zimmet kastı ile hareket etmediklerini bu nedenle beraatlerine karar verilmesi gerektiği görüşünü savunan üye hakim İlhan Karagöz çoğunluğun aldığı mahkumiyet kararına muhalefet etti.

YARGITAY CEZAYI ONANSA DİNÇ BİLGİN 1 YIL 1 AY 6 GÜN HAPİS YATACAK

Dinç Bilgin 10 ay cezaevinde yattıktan sonra 6 şubat 2002 tarihinde tahliye edilmişti. Yattığı yıllar cezasından düşülecek olan Dinç Bilgin'in eğer cezası Yargıtay tarafından onanırsa 1 yıl 1 ay 6 gün daha cezaevinde yatacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilginler'e Hapis Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement