Birlik Haber-sen Genel Başkanı Budak Toplu Sözleşme Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Birlik Haber-sen Genel Başkanı Budak Toplu Sözleşme Sürecini Değerlendirdi

Birlik Haber-sen Genel Başkanı Budak Toplu Sözleşme Sürecini Değerlendirdi

Memur Sendikası Konfederasyonu’na bağlı Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen), düzenlenen basın toplantısı ile toplu sözleşme sürecini değerlendirdi.

07.08.2015 12:20

Memur Sendikası Konfederasyonu'na bağlı Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen), düzenlenen basın toplantısı ile toplu sözleşme sürecini değerlendirdi.

Toplu sözleşme masasına salı günü oturacak olan Birlik Haber-Sen, düzenlenen basın toplantısında taleplerini açıkladı. Toplantıya Birlik Haber-Sen Başkanı Ömer Budak ve Memur-Sen Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar da katıldı. Basın toplantısında konuşan Budak, PTT'nin bugün ülkenin posta, banka ve lojistik alanında en iyi iş yapan şirket olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"PTT'nin kabuğunu kırması, bugün en iyiler arasında yer almasının başlıca sebebi çalışanların özveri ile görev yapmasından kaynaklanmaktadır. PTT artan iş ve işlem hacmi ile orantılı olarak personel sayısını arttırmamış, bunun sonucunda da çalışanların büyük çoğunluğu yıllık izinlerini dahi kullanamaz hale gelmiş, iş ve işlem ayrıca Posta Hizmetleri Kanunu gereğince de gönderilerin zamanında teslim edilmemesi hacminin yoğunluğundan dolayı gerek posta dağıtıcıları, gerekse gişe memurları hata yapabilmekte, bu nedenle Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun vereceği cezalara maruz kalabileceklerdir."

Budak, haberleşme ve hizmet kolu taleplerine ilişkin, "Koruyucu gıda yardımı, kahvaltı yardımı, PTT'de görev yapanlara toplu taşıma kartı verilmesi, araç kullananlara ilave ücret, resmi tatillerde çalışma ücreti, motosiklet kullananlara ilave ücret" dedi.

"BÜROKRATLARLA ANLAŞMAYA VARDIK, SALI GÜNÜ MASAYA OTURACAĞIZ"

Bürokratlarla anlaşmaya vardıkları konular olduğunu, salı günü masaya oturarak taleplerini sıralayacaklarını söyleyen Budak, taleplerini şöyle sıraladı:

"Dağıtıcı personele fiili hizmet zammı, vekalet aylığı, teknik personelin görevde yükselmesi, dağıtıcı personelin sınıflandırılması, PTT'de yer değiştirme usul ve esaslarının yeniden düzenlenmesi, mütercimler arasında ücret adaletsizliğinin giderilmesi, idari ve teknik uzmanlığa atanmada süre şartının kaldırılması, emekliliğe teşvik primi." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Birlik Haber-sen Genel Başkanı Budak Toplu Sözleşme Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement