Bitlis'te Karla Mücadeleye 8 Milyon Lira Ödenek - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Karla Mücadeleye 8 Milyon Lira Ödenek

Bitlis\'te Karla Mücadeleye 8 Milyon Lira Ödenek

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en fazla kar alan şehirlerinden Bitlis'te, karla mücadele için 8 milyon liralık ödenek ayrıldığı bildirildi

29.10.2013 15:33

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en fazla kar alan şehirlerinden Bitlis'te, karla mücadele için 8 milyon liralık ödenek ayrıldığı bildirildi.

Valisi Veysel Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, karla mücadele ekiplerinin kış mevsimine tam teçhizatla hazır olduğunu belirterek, geçen yılki tecrübelerinden dolayı bu yıl kışa daha iyi hazırlandıklarını söyledi.

Gerek mevcut araçların bakımı gerekse karla mücadelede araç kiralamak için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını anlatan Yurdakul, şöyle konuştu:

"Kazasız belasız yolumuza devam ediyoruz. Yolların kapanmadığı bir kış geçirmek istiyoruz. Ama işin doğasında Bitlis'in tabiatında bol kar var. Bunu aşmak için araç kiralama ve her türlü formülü hayata geçireceğimizin bilinmesini istiyoruz. Şu an 8 milyona yakın bir kış ödeneğimiz var. Ama gerek duyulursa Maliye Bakanlığından, Afet ve Acil Durum Başkanlığından ek ödenek talep edebiliriz."

Köy yollarında asfaltlama çalışması yapmadıklarını daha çok altyapı, menfez ve köprülere ağırlık verdiklerini ifade eden Yurdakul, gelecek yıldan itibaren köy yollarında yoğun bir asfaltlama çalışması yapacaklarını dile getirdi.

Yurdakul, KÖYDES kaynaklarını köy yollarının asfaltlanması için kullanmayı planladıklarına değinerek, şöyle devam etti:

"Önceki yıllarda olduğu gibi küçük bir ödenekle basit bir altyapı hazırlığı olaylarına son vereceğiz. Çünkü bu tür asfaltlamanın ömrü bir veya iki yıl oluyordu. Biraz sabırla ve uzun soluklu en az 10 yıl dayanacak asfalt yapmak istiyoruz. Eski şekilde asfalt yapmak hem köylümüzü memnun etmiyor hem de devletin kaynaklarını boşuna heba ediyoruz. Tabii bu altyapıların güçlendirilmiş olması bizim işimizi kolaylaştıracak. Bazen asfalt varlığı bizim işimizi zorlaştırıyordu. Yapılan çalışmalarda doğal olarak asfalta da zarar vermek zorunda kalıyorduk."

-"Bitlis'te kış turizmine büyük önem veriyoruz"

Kentte kışın zorluklarının yanında güzelliklerinin de olduğuna dikkati çeken Yurdakul, 2 kayak tesisinin bulunduğu Bitlis'te kış turizmine büyük önem verdiklerini belirtti.

Yurdakul, kayak tesisi sayısını 3'e çıkaracaklarına işaret ederek, "Ayrıca Jeopark Projesinin en önemli faydası kış turizmine katkısıdır. El-aman Hanı'nın arkasında bulunan Rahva mevkisindeki tepeye hibe ile almış olduğumuz telesiyej sistemini kurmayı düşünüyoruz. Daha çok çocuklar, gençler ve kayağa yeni başlayanlar 300 metrelilik pistten faydalanacak. İnşallah 2013 yılı kayak sezonuna 3 pistimizle girmiş olacağız. Tüm kayak severleri Bitlis'te kayak yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Karla Mücadeleye 8 Milyon Lira Ödenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement