BM'den Myanmar Yönetimine Çağrı - Son Dakika
Güncel

BM'den Myanmar Yönetimine Çağrı

BM\'den Myanmar Yönetimine Çağrı

Genel Sekreter Ban Ki mun, Myanmar yönetimine, insani yardım görevlilerinin can güvenliğinin sağlaması çağrısında bulundu.

31.03.2014 19:45

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Myanmar yönetimine, insani yardım görevlilerinin can güvenliğinin sağlaması çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Ban, Myanmar'ın batısındaki Arakan eyaletinin başkenti Sittwe'de kalabalık bir Budist grubun, BM ve uluslararası  yardım kuruluşlarının görevlilerine saldırıda bulunmasından 2 gün sonra Myanmar hükümetine çağrıda bulundu.

Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein'i telefonla arayan Genel Sekreter Ban, reform sürecini gündeme getirerek, bu süreçte sivillerin korunması ve hukukun üstünlüğüne tam saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu konudaki saldırıların cezasız bırakılmasının hoşgörüyle karşılanamayacağını ifade eden Ban, Myanmar hükümetinden bölgedeki tüm insani yardım ve insan hakları görevlilerinin can ve mal güvenliklerini sağlanmasını istedi.

Ban, Arakan eyaletinde (Rakhine) insan hakları ve insani yardım konusundaki endişelerin devam ettiğini belirterek, Myanmar hükümetinden BM'nin ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının bölgede güçlü bir şekilde varlık göstermelerinin sağlanması konusunda da yardım talep etti.

BM'nin ülkedeki reform çabalarına desteğinin devam edeceğini vur Ban, nüfus sayımının ülkede insan hakları standartlarının sağlanmasına baz oluşturacağını umduğunu sözlerine ekledi. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM'den Myanmar Yönetimine Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement