Bm, Humus'ta Sorgulandıktan Sonra Serbest Bırakılan Erkeklerin Geleceğinden Endişeli - Son Dakika
Güncel

Bm, Humus'ta Sorgulandıktan Sonra Serbest Bırakılan Erkeklerin Geleceğinden Endişeli

Bm, Humus\'ta Sorgulandıktan Sonra Serbest Bırakılan Erkeklerin Geleceğinden Endişeli

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Fleming: "Humus'ta, Suriyeli yetkililer tarafından sorgulandıktan serbest bırakılanları izleme fırsatımız sınırlı, BM organizasyonları olarak sorgulanarak serbest bırakılanların güvenliği hakkında hiçbir garanti veremiyoruz" "Serbest bırakıldıktan sonra,

14.02.2014 20:00

Birleşmiş Milletler (BM), Humus'tan, sorgulandıktan sonra serbest bırakılan erkeklerin geleceğinden endişe duyuyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Melissa Fleming, BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, "Humus'ta, Suriyeli yetkililer tarafından sorgulandıktan serbest bırakılanları izleme fırsatımız sınırlı" dedi.

Fleming, "BM organizasyonları olarak, serbest bırakıldıktan sonra Humus'dan ayrılan erkek ve çocukların geleceğinden endişe duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Humus'ta 170 kişinin sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığı bilgisini veren Fleming, "13 kişi hastaneye kaldırıldı ve hala 381 erkek ve çocuk sorgulanıyor" dedi.

Fleming ayrıca Suriye rejimini, Humus'un eski şehir bölgesinden tahliye edilenlerin, uluslararası insan haklarına göre güvenliğini sağlamaya çağırdı.

UNICEF ise Humus'tan bugüne kadar 15-18 yaş arası 18 çocuğun tahliye edildiğini ve hala aynı yaş aralığında 14 çocuğun rejim tarafından sorgulanmayı beklediğini kaydetti.

Öte yandan, Humus'ta cuma gününden bu yana yaklaşık bin 400 sivil tahliye edildi, insani yardım malzemeleri bölgeye ulaştırıldı.

Cenevre'deki Suriye muhalefeti heyetinde, Suriye Türkmenlerini temsilen bulunan Suriye Halep Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Abdullah Dede, Humus'ta şehri terk etmek isteyen erkeklere ilişkin, "Maalesef hiç kimse bu insanlara yardım etmiyor. Kısaca bu insanlar fişleniyor" demişti.

Suriye rejimi yaklaşık 18 aydır Humus'taki 13 bölgeyi, gıda ve sağlık gibi hayati ihtiyaçlardan mahrum bırakarak kuşatma altına almıştı. Geçen cuma Suriye ile BM arasında sağlanan ateşkese binaen bölgedeki sivilllerin tahliye edilmesi ve insani yardımların ulaştırılması çalışmaları başlatılmıştı. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bm, Humus'ta Sorgulandıktan Sonra Serbest Bırakılan Erkeklerin Geleceğinden Endişeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement