Bodrum-Evren'e Bır Suç Duyurusu Da Bodrum'dan - Son Dakika
Güncel

Bodrum-Evren'e Bır Suç Duyurusu Da Bodrum'dan

Bodrum-Evren\'e Bır Suç Duyurusu Da Bodrum\'dan

Muğla'nın Bodrum İlçesi Adliyesine Gelen Bodrum Demokratik Anayasa Platformu'nun 60 Üyesi Cumhuriyet Savcılığı'na 7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve 12 Eylül'de Görevli Darbe Komutanları Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu. Darbe Mağdurları Adına Basın Açıklaması Yapan Şakir Saat 'darbeciler Darbe Günü ve Devamında Suç İşlemeye Devam Ettiklerinden, Zaman Aşımı Hiçbir Şekilde Oluşmaz. İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlarda Zaman Aşımı Söz Konusu Değildir' Dedi.

17.09.2010 13:44

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi adliyesine gelen Bodrum Demokratik Anayasa Platformu'nun 60 üyesi Cumhuriyet Savcılığı'na 7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve 12 Eylül'de görevli darbe komutanları hakkında suç duyurusunda bulundu. Darbe mağdurları adına basın açıklaması yapan Şakir Saat ''Darbeciler darbe günü ve devamında suç işlemeye devam ettiklerinden, zaman aşımı hiçbir şekilde oluşmaz. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı söz konusu değildir' dedi.

Bodrum Demokratik Anayasa Platformu'nun 60 üyesi ve yazar Baskın Oran bugün öğle saatlerinde Bodrum Adliyesi'ne gelerek verdikleri dilekçe ile Kenan Evren ve dönemin komutanlarından Kura Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Nurettin Ersin, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Nejat Tümer, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sedat Celasun, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bedrettin Demirel, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Haydar Saltık ve eski Başbakan Bülend Ulusu ve aralarında bakan, vali, kaymakam, emniyet müdürü, askerlerin de yer aldığı yaklaşık 100 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Platform adına açıklama yapan Şakir Saat yasakların tarifi olan darbe anayasasını ve arkasındaki zihniyeti sorgulamak, tarihteki onursuz yerine göndermek için suç duyurusunda bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

''Çünkü 1960 darbesinin hesabı sorulabilseydi, 1971 darbesisinin hesabı sorulsaydı, 1980 darbesi olmayacaktı. Halkımız 12 eylül 2010 günü yapılan referandumda, anayasanın 15. Maddesini kaldırmakla darbecileri yargılamanın yolunu açmıştır. Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Kenan Evren'in kendi ifadeleriyle darbe zeminini hazırlamak için şartların olgunlaşması beklenmiştir. Evren'in emir ve talimatlarıyla, darbedenyaklaşık 6 ay önce suç belgesi Bayrak Harekat Planı, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Haydar Saltık tarafından hazırlanmıştır. Dönemin Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bedrettin Demirel'in (Darbe şartlarının olgunlaşması için 2 sene bekledik) beyanı unutulmamıştır. Darbeciler darbe günü ve devamında suç işlemeye devam ettiklerinden, zaman aşımı hiçbir şekilde oluşmaz. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı söz konusu değildir.'

Basın açıklamasının ardından suç duyurusunda bulunan grup sessizce adliyeden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum-Evren'e Bır Suç Duyurusu Da Bodrum'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement