Bodrum - İçmeler Tersanesi´Nde Yapılan 11 Milyon Euroluk Yat Monako Yolcusu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Bodrum - İçmeler Tersanesi´Nde Yapılan 11 Milyon Euroluk Yat Monako Yolcusu

Bodrum - İçmeler Tersanesi´Nde Yapılan 11 Milyon Euroluk Yat Monako Yolcusu
07.06.2010 21:10

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki İçmeler Tersanesi'nde Üç Yıl Önce Kurulan Türk- Alman Ortaklı Şirketin Yaptığı 43 Metre Uzunluğundaki Çift Direkli 11.3 Milyon Euroluk Yat Denize İndirildi. Monako'da Düzenlenecek Fuarda Sergilenecek Yatın Denize İndirilişi Sırasında Renkli Görüntüler Oluştu.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki İçmeler Tersanesi'nde üç yıl önce kurulan Türk- Alman ortaklı şirketin yaptığı 43 metre uzunluğundaki çift direkli 11.3 milyon euroluk yat denize indirildi. Monako'da düzenlenecek fuarda sergilenecek yatın denize indirilişi sırasında renkli görüntüler oluştu.

İçmeler Mevkii'nde üç yıl önce kurulan Türk ve Alman ortaklı Pax Navi Yatçılık ve Limitet Şirketi tarafından tamamen Türk mühendisleri ve işçileri tarafından yapılan 43 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde çift direkli ''Clear Eyes' isimli çelik gulet yatın denize indirilmesi için Nazif Cengiz Tersanesi'nde tören düzenlendi. Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Liman Başkanı Eray Aykanat, şirketin Alman ortağı Christian Engel ile proje müdürü ve Türk ortağı Erkin Yağcı'nın verdiği kokteyl sonrasında göz kamaştıran yat törenle denize indirildi.

CLEAR EYES MONACO YOLCUSU

5 VIP kamera ile donatılan 14 yolcu ve sekiz personel kapasiteli yatın Ekim yanında Monaco'da yapılacak Uluslararası Yatçılık Fuarı'na Bodrum'u temsilen katılacağını belirten Yağcı, ''Tamamı Türk işçilerinin çalışması sonucu 2,5 yılda tamamladığımız yat Ege ve Akdeniz'de dünya denizcilik sektöründe kalite ve dayanıklılığın belgesi olarak kabul edilen ABS ve MCA klasmanında Ege ve Akdeniz'de yapılan tek yat olma özelliğini koruyor. Yatı 11.3 milyon Euro'ya satışa çıkardık. Yata şu anda birden çok talip var ancak amacımız bir süre yatın tanıtımını yaptıktan sonra satışa çıkarmak' dedi.

Törene eşi ve iki çocuğu ile birlikte katılan Alman işadamı Engel ise ''Türk mühendis ve işçilerinin yaptığı yat başta Almanya olmak üzere İtalya, İspanya ve Yunanistan' da büyük övgüler aldı. Yatın denize inmeden bu kadar övgü alması burada yaptığımız işin kalitesini ve anlamını ortaya koyuyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dünyanın gözde turizm merkezlerinden Bodrum'da Türk ortaklarımızla yaptığımız yatırımın yerinde olduğunu görmek bizleri mutlu etti' diye konuştu.

300 ton ağırlığındaki Clear Eyes isimli yat müzik ve konfetiler eşliğinde denize indirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - İçmeler Tersanesi´Nde Yapılan 11 Milyon Euroluk Yat Monako Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement