Botan Efsanesi Siirtlileri Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Botan Efsanesi Siirtlileri Büyüledi

Botan Efsanesi Siirtlileri Büyüledi

Siirt Valiliği bünyesinde kurulan Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu, Öğretmenler Gününe özel gösteri düzenledi.

25.11.2013 17:25  Güncelleme: 17:29

Siirt 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen gösteriyi, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Ak Parti Milletvekilli Osman Ören, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Cumhuriyet başsavcısı Bayram Bayar, öğretmenler ve davetliler izledi.

Bu yıl İkincisi Öğretmenler Günü' ne özel olarak hazırlanan Botan Efsanesi, öğretmenlere heyecan dolu anlar yaşattı. İzleyenleri adeta büyüledi.Siirt'in kültürünü tanıtmak amacıyla Siirt Gösteri Sanatları Topluluğunu kurduklarını belirten Vali Ahmet Aydın, öğrencilerin sahnede göstermiş olduğu başarılarından dolayı gösteri topluluğunu tebrik etti.

Vali Aydın, 40 kişilik dans ekibine çiçek takdim ederken, Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu Yönetmeni Sezgin Aydın'ı da plaket'le ödüllendirdi.

Vali Ahmet Aydın burada yaptığı konuşmada, "Gençlerimiz, çok güzel bir gösteri sahnelediler. Bundan dolayı tüm öğrencilerimize teşekkür ederim. Ailelerine de teşekkür ederim. Çünkü evlatlarını bize emanet ettiler. Bu çocuklar her zaman bizim emanetimizdir. İnşallah çok yakında bu ekip, Ülke genelinde Siirt'i tanıtacak. Sahnede; savaşın ne kadar kötü olduğu anlatıldı. 'Edi bese' dedik 'yeter artık' dedik. Savaş olmasın, kavga olmasın dedik. Bu konuda herkese büyük görevler düşerken, en büyük görev kızlarımıza ve annelerimize düşüyor. Çünkü ana yüreği çok hassastır. Ana yüreği, ağlayan bir çocuğu en iyi bilendir. Tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmenler gününü kutluyorum." şeklinde konuştu.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Botan Efsanesi Siirtlileri Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement