Bozkır Hamamı Restore Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Bozkır Hamamı Restore Ediliyor

Bozkır Hamamı Restore Ediliyor

Bozkır Hamamı restore edilerek faaliyete geçirilecek.

04.05.2016 09:18  Güncelleme: 09:19

Bozkır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılacak hamam, 13 mayısta ihaleye çıkıyor. İhalesi yapıldıktan sonra 45 takvim günü içerisinde hamam restore edilerek hizmete sunulacak.

Hamamın restore edilip faaliyete geçmesiyle, ilçede önemli eksikliği gidereceğini vurgulayan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, "bir ilçede ne olması gerekiyorsa, bu zamana kadar eksik kalmış ne varsa hepsini bir bir yerine getiriyoruz" dedi.

Başkan Gün, "hamam, Bozkır'ın kültüründe uzun zamandır var olan bir kültürdür. Yıllardır bakımsızlıktan atıl kalmış, işlevini yitirmiş durumda olan mevcut hamamımızın restoresini yaparak, ilçemiz kültürüne tekrar kazandırıyoruz. Restore çalışması için 13 Mayısta ihaleye çıkıyoruz. İlçemizde önemli bir eksikliği daha gidermiş oluyoruz. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Hamam sokağı yürüyüş yolu olacak

Hamam sokağının yürüyüş yolu düzenlemesinin de yapılacağını müjdeleyen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, yürüyüş yolunun ihalesinin 20 Mayısta yapılacağını söyledi.

İlçenin en önemli doğal güzelliği olan Çarşamba çayıyla ve hamamla bütünleşerek, ışıklandırmasıyla, kaldırımlarıyla, dinlenme ve oturma alanlarıyla Bozkır'ın ilk yürüme yolu olacak olan sosyal alan, ilçedeki sosyal alan varlığına katkıda bulunacak.

Restore çalışmaları devem eden tarihi eski belediye binası ve Selçuklu taş köprüsüyle, Selçuklulardan kalma büyük camii ile birlikte, hamam ve yürüyüş yolunun bütünleşmesiyle ilçenin kültürel alanı olacağına dikkat çeken Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, "ilçemizin ilk kültürel merkezi haline getireceğimiz tarihi dokularımızın birleştiği bu alanımızda önemli kazanımlar elde edeceğiz. Yürüyüş yolunun ihalesi yapıldıktan sonra, 75 takvim gününde tamamlanmış olacak. İlçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bozkır Hamamı Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement