Bu Eserlere Sahip Çıkalım - Son Dakika
Güncel

Bu Eserlere Sahip Çıkalım

Bu Eserlere Sahip Çıkalım

Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Samsunlulardan hayata geçen eserlere sahip çıkmalarını istedi.

14.07.2012 11:55

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ile birlikte bazı ziyaret ve incelemelerde bulunan eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu, hayata geçen ve geçmeye hazırlanan eserlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'le birlikte Samsun'a gelen eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Ferah Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nce İlkadım İlçesi'nde yaptırılan Aşere Takrip ve Hafızlık Kuran Kursu inşaatı ve Ladik İlçesi'deki Ambarköy Açık Hava Müzesi alanında incelemelerde bulundu. Ambarköy'le ilgili Ladik Kaymakamı Kadir Peçi geniş bilgiler aktardı.

GELECEĞE IŞIK TUTACAK

Gezilen yerlerle ilgili Yazıcıoğlu'na bilgi veren Milletvekili Demir, "Bu eserler Samsun'a ve Samsunluya bir hizmet için hayata geçiyor. Her iki eserin de manevi anlamı var. Birinde, toplumdaki din görevlisi ihtiyacının karşılanabilmesi, helal ve haramı bilen nesillerin yetişmesi için bu gibi hizmetler yapılacak. Ladik'te ise kaybolmaya yüz tutan tarihimiz adeta yeniden canlanacak. Her defasında söylediğim bir şey var. Medeniyet değerlerimize sahip çıkmalıyız. Yapımı devam eden bu eserler geleceğimize ışık tutacak, geçmişimizi unutturmayacak eserlerdir" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu ise, yapımı devam eden Aşere Takrip ve Hafızlık Kuran Kursu inşaatı tamamlandığında Kuran-ı Kerim'in 10 çeşit güzel okunuşunun öğretilecek olmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Bu tür yerler ihtiyaca doğrudan cevap veriyor. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi. Yazıcıoğlu, Ambarköy'ün oluşmasında 56 köyün maddi ve manevi desteğinin olduğunu öğrenince, "Bu eserlere hep birlikte sahip çıkmalıyız. Yapılan her iş, çakılan her çivinin gelecekteki önemi büyük. Buraların hayata geçmesinde emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bu Eserlere Sahip Çıkalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement