Burhan Doğançay'ın Eserleri Koleksiyonerlerle Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Burhan Doğançay'ın Eserleri Koleksiyonerlerle Buluşuyor

Burhan Doğançay\'ın Eserleri Koleksiyonerlerle Buluşuyor

Burhan Doğançay Müzesi'nde sergilenen fotoğrafları arasından seçilen 37 eser, Özel Satış Etkinliği ile koleksiyonerlerle buluşuyor.

04.12.2015 16:21  Güncelleme: 17:04

IEG Turkey organizasyonu ve TEB Özel Bankacılık desteğiyle yapılacak Özel Satış Etkinliği 15 Aralık 2015 Salı günü Soho House'da gerçekleşecek. Burhan Doğançay'ın "Picture The World: Burhan Doğançay as Photographer" sergisinde yer alan fotoğraflarından derlenen seçki ilk kez satışa sunuluyor. Satıştan elde edilen gelir, TEB ve UNICEF işbirliğiyle kurulan okul öncesi eğitim merkezlerinin yararına kullanılacak. Kadınların işgücüne ve istihdama katılımlarını kolaylaştırmak üzere yaptırılan bu okul öncesi eğitim merkezlerinin, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi hedefleniyor.

Burhan Doğançay'ın gözünden, kentlerin ve insanların sosyal ve psikolojik izlerini süren eserlerin en değerli parçaları arasında sanatçının New York fotoğrafları yer alıyor. Brooklyn Köprüsü'nün 1986-1987 yıllarındaki büyük bakımı sırasında köprünün üzerine çıkmasına izin verilen tek sanatçı olan Doğançay, alışılmış Manhattan manzaraları yerine köprünün tepesinden Brooklyn yönüne yoğunlaştığı için, fotoğrafları olağandışı olarak nitelendiriliyor. Doğançay'ın çektiği farklı fotoğraflar, New York'un 'Gökyüzünün kovboyları' olarak bilinen 'Ironworker'larla birlikte geçirdiği tehlikeli anları yansıtırken, dost olduğu, her gün yükseklere çıkan bu demir işçilerinin hikayelerini de anlatıyor.

"Picture The World: Burhan Doğançay as Photographer" Özel Satış Etkinliği, Türkiye'nin en köklü özel bankacılık hizmetini sunan TEB Özel Bankacılık'ın desteğiyle gerçekleşecek ve bu sergi daha sonra Mart ayına kadar Ankara'da sergilendikten sonra, Tayvan, ABD ve Portekiz ile başlayan dünya turuna çıkacak.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Burhan Doğançay'ın Eserleri Koleksiyonerlerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement