'Büyü Bozacağız' Diye Girdikleri Evden Altın Çaldılar - Son Dakika
Güncel

'Büyü Bozacağız' Diye Girdikleri Evden Altın Çaldılar

\'Büyü Bozacağız\' Diye Girdikleri Evden Altın Çaldılar

Adana'daki polis ekipleri, 'büyü bozma' bahanesiyle girdikleri evlerden altın çalan 2'si kadın 4 kişiyi yakaladı.

12.01.2013 15:36

Adana'daki polis ekipleri, 'büyü bozma' bahanesiyle girdikleri evlerden altın çalan 2'si kadın 4 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan 44 yaşındaki Seher Aslan, 60 yaşındaki Türkan Merrü, 26 yaşındaki Ferhat Canpolat ile 39 yaşındaki İsmet Ergin'in, dolandırıcılık yapmak için şehir şehir gezdikleri belirlendi.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde oturan 27 yaşındaki Güldane Akgül'ün kapı zilini çalan Seher Aslan ile Türkan Mençü, yorgun olduklarını söyleyip su istedi. Akgül, yardım etmek istediği Aslan ile Mençü'yü içeriye davet etti. Eve giren dolandırıcılar, "Evinizde kara büyü var. Büyü bozulmaz ise kocan ölecek" diyerek, Güldane Akgül'ü kandırmaya çalıştı. Söylenenlere inanan Akgül, 8 bin lira değerindeki 4 bilezik, bir çeyrek altın ile 2 küpeyi büyüyü bozacaklarını ileri süren Aslan ile Mençü'ye verdi. Altınları mendile saran dolandırıcılar, kadını su için mutfağa gönderdikten sonra evden kaçtı.

Odaya geldiğinde kimseyi göremeyince dolandırıldığını anlayan Akgül'ün ihbarı üzerine harekete geçen polis, çevredeki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarından şüphelilerin bindiği aracı saptadı. Plakası belirlenemeyen aracın merkez Sarıçam İlçesi'nin Beyceli Mahallesi'nde bir eve gittiği belirlendi. Eve operasyon düzenleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Seher Aslan, Türkan Mençü ile birlikte Ferhat Canpolat ve İsmet Ergin'i gözaltına aldı. Evde yapılan aramada ise Güldane Akgül'e ait altınlar bulundu.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve bıçakla yaralama, hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlardan çok sayıda kayıtları bulunan şüphelilerin il il gezerek benzer yöntemlerle dolandırıcılık yaptığı anlaşıldı.

Güldane Akgül'ün altınları kendisinin verdiğini ileri süren Seher Aslan, "Dileniyordum, halime acıyıp altınları kendisi verdi. Ben falcılık bilmem" diyerek kendini savundu. Şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Büyü Bozacağız' Diye Girdikleri Evden Altın Çaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement