Çağdaş Türk Seramik Sanatı - Son Dakika
Güncel

Çağdaş Türk Seramik Sanatı

Çağdaş Türk Seramik Sanatı

Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Doç.Burcu Karabey'i ağırladı.

01.03.2013 16:12

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi Konferanslar Serisinde bu hafta Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Doç.Burcu Karabey'i ağırladı.

Mavi Galeride gerçekleşen "Çağdaş Türk Seramik Sanatı" konulu konferansa Turgutreis Halkla İlişkiler Müdüresi Fulya Arıkan, Seramik Sanatına gönül veren ve bu sanatın gelişmesi için elinden geleni yapan Erkan Dülgeroğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve sanatseverler katıldı.

Doç.Burcu Karabey seramiğin tanımını yaparak başladığı konferansını, Türk Seramik Sanatının dönemsel özelliklerini, ana hatlarını, seramik sanatının tarihsel gelişimini, sanatın ülkemizde ilk olarak ne zaman başladığını ve bu sanatın gelişmesi için ilk hangi okulun kurulduğunu anlatarak devam etti.

Karabey konferasında" Sanat Eğitiminin ülkemizde tartışılıp kurumsal nitelik taşıması 1882 yılında Sanat Tarihçisi, Arkeolog, Müzeci, Ressam Osman Hamdi Bey tarafından Sanayi-i Nefise Mekteb-i Ali' sinin (Resmi adı Sanayi-i Nefise-i Şahane) kuruluşu ile olmuştur. Bilimsel anlayışla sanat eğitimi alanında örgütlenme çabaları, günümüze kadar uzanabilen gelişmeler ile sağlanabilmiştir.

Türkiye'de seramik alanındaki ilk Türk eğitimcisi olan İsmail Hakkı Oygar'ın öncülüğünde gelişme gösteren seramik sanatı Vedat Ömer Ar, Hakkı İzzet ve Sadi Diren'in çalışmalarıyla gelişme göstermeye başlamıştır. Kurumsal yapının dışında Türkiye'de ilk kez özel seramik atölyesi açıp, sanatsal seramik yapan önemli ve öncü isim de Füreya Koral olmuştur" dedi.

Seramiğin sanat dünyasında popülerlik kazanmaya başlamasıyla pek çok sanatçı bu alana ilgi duymaya başlamıştır. Seramik sanatını gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaptığı çalışmalarla temsil eden sanatçılarımızdan örnekler vererek devam eden Karabey en son olarak kendisinin yaptığı çalışmalarını ve seramik sanatında kullandığı teknikleri anlattı.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Burcu Karabey Turgutreis Halkla İlişkiler Müdüresi Fulya Arıkan'ın teşekkür plaketini takdim etmesinin ardından konferansını noktaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çağdaş Türk Seramik Sanatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement