"Can" Oyunu, Mart Ayında Sanatseverlerle - Son Dakika
Güncel

"Can" Oyunu, Mart Ayında Sanatseverlerle

"Can" Oyunu, Mart Ayında Sanatseverlerle

Can Yücel'in hayatı bir sanat şöleni olarak izleyicilerle buluşuyor!

27.02.2012 16:03

Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal tarafından sahneye uyarlanan "Can" oyunu, Mart ayında da sanatseverleri görsel bir şölene davet ediyor. Tiyatro Kumpanyası'nın hazırladığı oyun, Mehmet Güleryüz'ün özel olarak tasarlanmış desenleri ve Ayça Kocatürk'ün müzikleri ile sanat dallarını aynı sahnede birleştiriyor.

Çağının önde gelen şairlerden olan Can Yücel'in hayatı, Kemal Kocatürk tarafından yönetilen "Can" oyunu ile Mart ayında da farklı sahnelerde hayat bularak izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Kemal Kocatürk'ün oyunculuğunu da üstlendiği "Can", Türkiye'nin son kırk yıl içerisinde geçirdiği değişimi Can Yücel'in şiirlerinden yola çıkarak anlatıyor.

Oyunun müzikleri Ayça Kocatürk tarafından yapılırken, çevre düzenini Sırrı Topraktepe üstleniyor. Ayrıca, Mehmet Güleryüz'ün 16 video deseni de oyuna müthiş bir derinlik ve görsellik katıyor.

Doğumundan, Adana Cezaevi yıllarına ve Datça'ya uzanan hayat hikayesini kapsayan "Can" oyunu 3 Mart tarihinde saat 20:30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 5 Mart saat 20:30'da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, 13 Mart saat 20:30'da ise Enka İbrahim Betil Oditoryumu'nda, 18 Mart saat 18:00'de Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde, 24 Mart saat 20:30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde ve 31 Mart saat 20:30'da Akatlar Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Can Yücel'in yeniden şiir, resim ve müzikle can bulmasına şahit olmak isteyenler, oyunun biletlerini tüm Biletix şubelerinden ve oyunun sahne alacağı tiyatro gişelerinden temin edebilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Can' Oyunu, Mart Ayında Sanatseverlerle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement