Çanakkale'de Orman Yangınında 'Göktaşı' Şüphesi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Orman Yangınında 'Göktaşı' Şüphesi

Çanakkale\'de Orman Yangınında \'Göktaşı\' Şüphesi

Çanakkale'nin Taşlıtarla Köyü yakınında çıkan orman yangını yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

11.08.2013 16:19

Çanakkale'nin Taşlıtarla Köyü yakınında çıkan orman yangını yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Taşlıtarla Köyü'nde yaşayan Feriha Kocabıçak, bir patlama sesinin ardından alev topu gibi bir cismin ormana düştüğünü iddia etti. Yangına göktaşının neden olabileceği ihtimali üzerine bölgede inceleme başlatıldı.

Çanakkale'ye 12 kilometre uzaklıktaki Taşlıtarla Köyü yakınında, bugün saat 11.20'de başlayan orman yangını kısa sürede büyüdü. Yangına Çanakkale'de konuşlu bir yangın söndürme helikopteri ilk müdahaleyi yaptı. Talep üzerine Edremit'ten bir yangın helikopteri ve iki amfibi uçak da gelerek yangına müdahale etmeye başladı. Yaklaşık iki saat süren müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı. İki hektarlık çam ormanı zarar gördü. Soğutma çalışması başlatıldı.

GÖKTAŞI İDDİASI

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememesine karşın, köyde hayvancılık yapan 57 yaşındaki Feriha Kocabıçak'ın ortaya attığı bir iddia astrofizik profesörünü de harekete geçirdi. Kocabıcak, ağılda hayvanlara yem verdiği sırada gökyüzünde bir patlama sesi duyduğunu ve başını kaldırdığında bir alev topunun ormana doğru düştüğünü söyledi. Yangına düşen bir göktaşının neden olabileceği ihtimali üzerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan bölgeye geldi. Orman görevlileriyle yanan alanda inceleme yapan Prof. Dr. Demircan, göktaşına ilişkin herhangi bir iz bulamadı. Prof. Dr. Demircan şöyle dedi:

"Dünyanın dönüş yönüne göre görgü tanığının ifadesi göktaşı olasılığını destekliyor. Parçalanarak düşen göktaşı alev topu şeklindedir ve düştüğü yerde yangın çıkarabilir. Bölgede şu an herhangi bir bulguya ulaşamadığımız için bunun yüzde 100 göktaşı olduğunu söyleyemem. Göktaşı, uydu parçası ya da uçaklardan düşen yanıcı bir cisim de olabilir. Bölgedeki soğutma çalışması tamamlandığında köylülerinde yardımıyla geniş katılımlı bir yüzey taraması yapacağız." - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Orman Yangınında 'Göktaşı' Şüphesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement