Çanakkale'yi En Güzel Anlatan Öğrencilere Ödül - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'yi En Güzel Anlatan Öğrencilere Ödül

Çanakkale\'yi En Güzel Anlatan Öğrencilere Ödül

Gaziantep'in merkez Şehitkamil İlçesi'nde Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılı nedeniyle düzenlenen şiir ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

17.03.2015 17:19

Gaziantep'in merkez Şehitkamil İlçesi'nde Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılı nedeniyle düzenlenen şiir ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Şehitkamil Kaymakamlığı, Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler için Şehitkamil Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun zeybek gösterisi yaptığı ve Çanakkale Savaşı'nı konu alan kısa filmin izletildiği törende konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, Çanakkale Zaferi'nin sadece Türkiye değil dünya tarihi açısından da çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da destan olarak bilinen Çanakkale ruhunu gelecek nesillere taşımak için çabaladıklarını söyledi. Belediye olarak düzenledikleri şiir yarışmasına 600 öğrencinin katıldığı ve jürinin seçtiği 100 öğrencinin şiirlerinin kitaplaştırıldığını belirten Rıdvan Fadıloğlu, "Gönül isterdi ki ben öğrenciyken böyle bir organizasyon düzenlensin ve benim de şiirim bu kitapta yer alsın. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerin şiirleri benim için çok değerli. Yarışmaya katılan 100 şiir ölümsüzleşti" dedi.

Konuşmaların ardından '100'üncü Yılında Gaziantep'ten Çanakkale'ye Genç Şairler' ve '100 Soruda 100 Yıllık Destan Çanakkale' bilgi yarışmasında dereye giren öğrencilere ödülleri verildi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'yi En Güzel Anlatan Öğrencilere Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement