Cemal Reşit Rey Bu Hafta Sonu Flüt, Gitar ve Oda Müziğinin Efsanevi Buluşmasına Sahne Olacak - Son Dakika
Güncel

Cemal Reşit Rey Bu Hafta Sonu Flüt, Gitar ve Oda Müziğinin Efsanevi Buluşmasına Sahne Olacak

Cemal Reşit Rey Bu Hafta Sonu Flüt, Gitar ve Oda Müziğinin Efsanevi Buluşmasına Sahne Olacak

Cemal Reşit Rey Konser Salonu bu hafta iki gün sürecek mini bir flüt festivaline hazırlanıyor.

18.12.2013 08:49

Cemal Reşit Rey Konser Salonu bu hafta iki gün sürecek mini bir flüt festivaline hazırlanıyor. Dünyanın en ünlü flütistlerinden Emmanuel Pahud, ve gitarist Christian Rivet zengin bir program eşliğinde CRR Konser Salonu'nda gerçekleştirecekleri konserle müzikseverleri flüt ve gitarın birlikteliğiyle sihirli bir dünyaya davet ediyor. İkilinin resitali flütün solist enstrüman olarak kabul edilmesinde başrol oynayan Fransız maestro Jean Pierre Rampal ve gitarist Alexandre Lagoya'nın yıllar önce New York Lincoln Center'da verdikleri efsanevi konserle kıyaslanıyor. Yıllar sonra gerçekleşecek bu efsanevi buluşma müzikseverler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak görülüyor.Konser CRR'de 21 Aralık Cumartesi akşamı gerçekleşecek.

CRR programında konserle ilgili şu ifadeler yer alıyor:

"Barok müziğin dahi ustalarından Georg Fredrich Handel'in çok sevilen "Sol Minör Flüt Sonatıyla Hindistan'ın büyük üstadı Ravi Shankar'ın meditatif başlayan ama açıldıkça şırıl şırıl akan tılsımlı "Todi Raga"sı, 19.yüzyılın dikkat çeken bestecilerinden Francesco Molino'nun flüt-gitar için yazdığı enfes sonatı, Astor Piazzola'nın her zamanki ateşiyle tüten "Tango'nun Tarihi" parçası, geçtiğimiz sene 104 yaşında kaybettiğimiz dünyaca ünlü Amerikalı besteci Elliott Carter'ın, ismini Petrarca'nın bir sonesinden alan solo flüt için lirik bir modern eskizi, Casablanca doğumlu sefardik asıllı İspanyol ve Fransız besteci Maurice Ohana'nın solo gitar için sakin ve düşsel bir parçası, 20. yüzyılın en önde gelen bestecilerinden Bela Bartok'un en çok yorumlanan eserlerinden büyüleyici Romen halk ezgileri ve konserin gitaristi Christian Rivet'nin "Clap" adlı sürpriz eseri dinleyicilere birbirinden çok farklı yapıtlardan oluşan evrensel ve unutulmaz bir yolculuk vaat ediyor."

-LES VENTS FRANÇAİS-ERİC LE SAGE KONSERİ-

CRR Konser Salonu'nda iki gün sürecek ve bir mini flüt festivali gibi geçecek olan konserler kapsamında Les Vents Français- Eric Le Sage ile Emmanuel Pahud ve Christian Rivet etkinliklerinin ilk konseri ise İstanbullu müzikseverlere bir oda müziği şöleni vaadinde bulunuyor. Konser CRR'de 20 Aralık Cuma akşamı gerçekleşecek. Klasik müzik dünyasının en çok sevilen, en aktif, en başarılı ve en popüler temsilcilerinden Berlin Filarmoni Orkestrası'nın solo flütisti Emmanuel Pahud, bu konserde flütüyle yer alacak. Pahud'nün her biri enstrümanlarında çok başarılı isimlerden oluşan topluluğu Fransız Nefesli Çalgılar Beşlisi ve Avrupa'nın en iyi piyanistlerinden Eric Le Sage, Fransız ve Rus bestecilerin eserlerini yorumluyacaklar. Debussy'nin yakın arkadaşı olan ve müziğe pek çok yenilikçi eser bırakan Caplet, Moscheles ve Hummel gibi ünlü besteci piyanistlerin öğrencisi olan usta fransız kadın besteci Farrence, Rusya'nın en sevilen bestecilerinden Rimsky-Korsakov ve 19. yüzyılın r Avusturyalı bestecilerinden Thuille'nin ülkemizde tanınmamış oda müziği eserlerinin yorumlanacağı bu konser yılın en önemli oda müziği etkinliklerinden olmaya aday olarak gösteriliyor.

Saat 20.00'de başlayacak her iki konserin bilet fiyatları 70 ile 40 TL arasında değişiyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cemal Reşit Rey Bu Hafta Sonu Flüt, Gitar ve Oda Müziğinin Efsanevi Buluşmasına Sahne Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement