Çemişgezek'te Tarsim Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Çemişgezek'te Tarsim Toplantısı

Çemişgezek\'te Tarsim Toplantısı

Çemişgezek ilçesinde Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) toplantısı yapıldığı belirtildi.

25.01.2017 12:46

Çemişgezek ilçesinde Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) toplantısı yapıldığı belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açılamada, TARSİM Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan başta olmak üzere Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Hasan Güngördü, Çemişgezek ilçe Müdürü İlhan Özen ve diğer yetkililerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Toplantıda değişen iklim şartları, frekansı ile şiddeti artan doğal afetler ve riskler nedeniyle tarımsal faaliyetlerin son yıllarda önemli ölçüde etkilendiği, bu nedenle tarım sigortalarının üreticiler için önem kazandığı bildirildi.

Açıklamada, "Başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı olmak üzere ilgili tarafların tüm desteğiyle hayata geçirilen yeni uygulama ile buğday ürünü kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı güvence altına alınabiliyor. Kuraklık sigortasında buğdayda dane tohumluk ve sap unsuru teminat kapsamında olup poliçe tutarının yüzde 60 devlet tarafından karşılanmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çemişgezek'te Tarsim Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement