CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in Seçim Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in Seçim Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin\'in Seçim Açıklaması

Kubilay Çelik - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, yerel ve genel seçimlerin 30 Mart'ta yapılmasına ilişkin açıklamasını değerlendirirken, "Samimi değiller."

22.05.2013 17:50

Kubilay Çelik - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, yerel ve genel seçimlerin 30 Mart'ta yapılmasına ilişkin açıklamasını değerlendirirken, "Samimi değiller. Daha önce yerel seçimi erken tarihe alma önerimize karşı her zamanki gibi çark etmişlerdi. Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekin'in, seçim tarihine ilişkin açıklamasını değerlendirdi. CHP'yi samimi bulmadığını ifade eden Aydın, daha önce kendilerinin yerel seçimi erken tarihe alma önerilerinin bulunduğunu ancak CHP'nin bunu desteklemediğini anımsatarak, "Önce 'tamam', sonra 'yok' diyerek her zamanki gibi çark etmişlerdi. Eğer milletten, seçimden korkmasalardı, biz yerel seçimi erkene almak adına öneri getirmiştik. Kendileri ile de görüşmüştük ancak onlar milletten her zamanki gibi korktular. Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" şeklinde konuştu.

CHP'nin ne zaman ne diyeceğinin çok belli olmadığını belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Söylediklerinin arkasında ne derece duracakları da belli değil. Biz bir defa istikrarı savunan bir hükümetiz. Türkiye bugün reformist yapısıyla birçok alanda önemli hamleler yapıyorsa, bu istikrarın sonucudur. Milletvekili daha önce 5 yılda bir seçiliyordu. Zaten kanunla bu 4 yılda bire çekildi. Şimdi 4 yılda bir seçilen milletvekilliğini bu sefer 1, 1,5 yıl daha erkene almak bence çok doğru değil.

CHP siyaset üretemiyor, bir politika geliştiremiyor. Millet adına bugüne kadar bir şey yapamadı, yapmıyor. Millete rağmen, millete sırtını dönerek siyaset yapıyor. Sadece laf ola beri gele... Bu açıklamanın çok bağlayıcı, inandırıcı, samimi tarafı yok. Kaldı ki ülke gerçeklerine de şu an için uymuyor.

Onlar siyaset üretememenin kaygısıyla hareket ediyor. Bir acizliğin içinde. Bugüne kadar Türkiye'nin çok önemli meselelerinde hep böyleydi. Örneğin dış politikada koyduğu tablo ortada. Milli olan meselelerin tamamında CHP yalpalıyor. Sağında mı solunda mı yanında mı karşısında mı belli değil.

Avrupa'da, Brüksel'de kendi sosyalist grubundan bile çok sert çıkış geldi CHP Genel Başkanı'na. CHP lideri sonuçta bizim ülkemizin Anamuhalefet Partisi'nin lideri. Orada o pozisyona düşmesi beni incitti, üzdü. Kendi ülkesinin Başbakanı'nı, yönetimini sürekli oraya buraya yalan yanlış bilgilerle şikayet etmesi bize itibar kazandırmaz, itibar kaybettirir."

Aydın, Türkiye'de ciddi bir muhalefet sorunu olduğunu, muhalefet partilerinin, milletin çok gerisinde kaldığını söyledi.

Ahmet Aydın, muhalefet partilerinin bir öngörüsünün bulunmadığını, herhangi bir proje üretmediklerini belirterek, "Türkiye adına bence zararlı bir muhalefet tablosu çiziyorlar. Bunlar böyle yaptığı sürece biz iktidar olmaya devam ederiz. Seçimden hiçbir zaman kaygımız, korkumuz olmaz. Her daim, her gün seçime hazırız. Ama seçime girerken de Türkiye gerçeklerini çok iyi düşünmek lazım. Türkiye'nin faydasına olacak işler için onlar da duyarlılık göstersinler" diye konuştu.

Yayıncı: Ali Eyvaz - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in Seçim Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement