CHP İzmir İl Başkanı Engin, İş Kazasıyla İlgili Hükümeti Suçladı - Son Dakika
Güncel

CHP İzmir İl Başkanı Engin, İş Kazasıyla İlgili Hükümeti Suçladı

CHP İzmir İl Başkanı Engin, İş Kazasıyla İlgili Hükümeti Suçladı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Aliağa Gemi Söküm tesislerinde bir zamanlar 'Aşk Gemisi' adlı televizyon dizisine sahne olan 'Quail Cruises' adlı kruvaziyer gemide meydana gelen ve 2 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasıyla ilgili basın...

13.08.2013 15:42

Chp İzmir İl Başkanı Ali Engin, Aliağa Gemi Söküm tesislerinde bir zamanlar 'Aşk Gemisi' adlı televizyon dizisine sahne olan 'Quail Cruises' adlı kruvaziyer gemide meydana gelen ve 2 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Engin, iş kazalarıyla ilgili hükümeti suçladı.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Aliağa'ya gelip, geçen cumartesi günü Gemi Söküm tesislerinde meydana gelen işçi ölümleri ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Aliağa CHP İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına, CHP İzmir İl yönetimi, İl Genel Meclis üyeleri, Aliağa eski Belediye Başkanı ve 22'nci dönem CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, CHP Aliağa Başkan aday adayları, Aliağa Demokrasi platformu temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

CHP İl Başkanı Ali Engin, "İş Güvenliği Kanunu böyle önemli bir konuyu adeta piyasalaştırmıştır. Devlet işyeri denetimleri yapamaz haldedir, "Yeterli elemanımız yok' açıklamasına sığınıyorlar. Davut Özdemir ve Doğan Balcı arkadaşımız bir gemi söküm sahasında çalışırken vefat etti. Bu konuda biz orada iş yapan, vergi veren, iş üreten firmalarımızla ilgili bir spekülasyona da neden olmak istemiyoruz. Ama, başta tersaneler olmak üzere, TOKİ inşaatlarında geçen temmuz ayında, sadece bir ayda 41 yurttaşımız iş kazalarında can vermiş. Bunların yine bilirkişi raporları, tamamına yakınının önlenebilir kazalar olduğunu ortaya çıkmış" diye konuştu.

Aliağa Demokrasi Platformu Dönem sözcüsü Ahmet Tüfek'nin, "Konunun üstüne gidecek misiniz" sorusu üzerine Engin, "Bizim parti olarak da sizin platform olarak da bunları ortaya çıkaracak ne teknik ne de bilimsel bir gücümüz yok, yetkimiz de yok. Buradan bütün kamu otoriterlerine sesleniyoruz. Bu işi aydınlatın hatta tedbir alın. Hükümet tedbir alsın, özel sektöre aldırsın, bunlarla ilgili teşvik versin kaynak yetersiz ise iş güvenliğiyle ilgili. Arkadaşlar bu gibi konular hassas konular. Çevre sorunları, santraller, bölgeye gelen yatırımlar, maden yatırımları dahil bu konularda tartışmalar devam ediyor. Parti olarak, aydın insanlar olarak birçok yönü ile değerlendirmemiz lazım. Hele ki bir partiyseniz ve oy alma kaygınız varsa bu tür yatırımlara hemen bu şekilde cepheden reaksiyonel değil akılcı, birçok yönden bakarak yaklaşmamız gerekiyor" dedi. - Aliağa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP İzmir İl Başkanı Engin, İş Kazasıyla İlgili Hükümeti Suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement