CHP İZMİR İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA EDEN YÜCEL, MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI - Son Dakika
Güncel

CHP İZMİR İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA EDEN YÜCEL, MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 5 yıldır yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurup, CHP İzmir Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

26.12.2022 13:51  Güncelleme: 14:10

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 5 yıldır yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurup, CHP İzmir Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı. Yücel, "İl başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim" dedi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il başkanlığı görevinden istifa edip, CHP İzmir Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı. CHP İzmir İl Başkanlığı'nda gerçekleştirdiği basın açıklaması ile aldığı kararı kamuoyuna duyuran Yücel, "İnsanın hayatında unutamadığı, hayatına yön veren kararlar aldığı ve bu kararlar doğrultusunda önemli adımlar attığı günler olur. Demokrasinin, cumhuriyetin, barışın ve hoşgörünün kenti İzmir'de, 7 Ocak 2018 tarihinde 5 yıllık il başkanlığı yolculuğuna çıktığım gün gibi bugün de benim için önemli bir gün. AK Parti iktidarının son bulmasını samimiyetle ve inanarak konuşabiliyorsak bunun mimarı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İşte bu mücadelenin bir parçası olarak 5 yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm il başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim. Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bizim bir unvana, mevkiye, makama ya da titre ihtiyacımız yok. CHP üyesi olmak zaten bize en büyük sorumluluğu yüklüyor" ifadelerini kullandı.

'NÖBET YERLERİMİZ DEĞİŞİR AMA YOLDAŞLIĞIMIZ HİÇ BİTMEZ'

Deniz Yücel'e destek olmak amacıyla basın açıklamasına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise şöyle konuştu: "Deniz Yücel'e bundan sonraki yolculuğu için başarılar diliyorum. Yücel'in söylediği gibi biz bu davanın bekçi ve nöbetçileriyiz. Nöbet yerlerimiz değişir ama yoldaşlığımız hiç bitmez. Bu aydınlık Türkiye'nin davası devam edecek. Yoldaşlığımız devam edecek."

PARTİLİLERDEN DESTEK

Yücel'in, basın açıklamasına partililer de destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Menderes Belediyesi eski Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir milletvekilleri Ednan Arslan, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Atilla Sertel, CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ve ilçe başkanları katılım sağladı.

CHP İZMİR İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA EDEN YÜCEL, MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP İZMİR İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA EDEN YÜCEL, MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement