CHP'li Kadınlardan, Cezaevi Ziyaretine Gelen Kadınlara Karanfil - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kadınlardan, Cezaevi Ziyaretine Gelen Kadınlara Karanfil

CHP\'li Kadınlardan, Cezaevi Ziyaretine Gelen Kadınlara Karanfil

Diyarbakır'da CHP üyesi bir grup kadın, E Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu veya hükümlü yakınlarını ziyarete gelen kadınlara karanfil verdi.

08.03.2013 15:35

Diyarbakır'da CHP üyesi bir grup kadın, E Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu veya hükümlü yakınlarını ziyarete gelen kadınlara karanfil verdi. CHP'li kadınlar daha sonra, cezaevindeki kadın mahkumları ziyaret ederek, kitap hediye etti.

CHP'li kadınlar, İl Başkan yardımcıları Özlem Kaya, Sultan Savcı ve Kayapınar İlçe Başkanı Derya Erdemoğlu öncülüğünde bugün öğlen saatlerinde Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde toplandı. Cezaevindeki tutuklu yakınlarını ziyarete gelen kadınlara kırmızı karanfiller veren CHP'li kadınlar, onlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

CHP'li kadınlar adına konuşan İl Başkan Yardımcısı Özlem Kaya, yıllardan beri süregelen olumsuz davranış ve şiddete rağmen kadının her zaman cesaretin sembolü olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Kadın demek canının içinde, başka bir can taşımaktır. Az pişen aşı çoğaltmaktır. Kadın demek cesarettir, güçtür. Evinde gördüğü şiddete rağmen utanıp gururundan susandır. Kadın vatan uğruna nice evlatlar verendir. Kadın, erkeğin gücüne araçla değil, hayatı uğruna yüreğini katacak bir amaçtır. Kadının sevgisi, hastalıklara şifa veren tek ilaçtır. Kadın demokrasidir, özgürlüktür, tek başına hayat verendir. Kadına karşı şiddet ve baskının önlenmesi ancak toplumun temelini oluşturan kadınlarımızın bilinçclendirilmesi ile mümkün olabilecektir. Kadına karşı şiddetin, gün geçtikçe arttığı ve her gün kadın cinayetlerinin yaşandığı ülkemizde, kadına karşı işlenen suçların şu anki hukuk sisteminde yeterince caydırıcı kanunlar olmadığından, cinayetlerin her geçen gün arttığı bilinmektedir. Bu hiyerarşik düzende doğum izni, cinsel taciz, adaletsiz vergi sistemi, kadın emekçilerin boynunu büken etkenlerdir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle doğumdan itibaren geleceğimize yön veren kadınlarımızın bilinçli ve çağdaş bireyler olarak toplumun her kesiminde yeralmasını temenni ediyoruz."

Konuşmadan sonra CHP'li kadınlar beraberinde getirdikleri koliler halindeki kitaplarla birlikte E Tipi Cezaevi'ne gitti. CHP'liler, kitapları kadın mahkumlara vereceklerini söyledi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Kadınlardan, Cezaevi Ziyaretine Gelen Kadınlara Karanfil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement