CHP Spor Kurulu Başkanı Nuhut'tan Büyük Atatürk Koşusu'nun Tarih ve Güzergahının Değiştirilmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP Spor Kurulu Başkanı Nuhut'tan Büyük Atatürk Koşusu'nun Tarih ve Güzergahının Değiştirilmesine Tepki

CHP Spor Kurulu Başkanı Nuhut\'tan Büyük Atatürk Koşusu\'nun Tarih ve Güzergahının Değiştirilmesine Tepki

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Atatürk’ün Ankara’ya gelişi nedeniyle 1936 yılından beri 85 yıldır aynı tarih ve güzergahta koşulan Büyük Atatürk Koşusu’nun bu yıl tarih ve parkur güzergahının değiştirilmesine tepki gösterdi. Nuhut, “Bağlamından kopartılan bu değişiklik, koşunun ruhundan uzaklaşarak yapılmasını sağlamıştır” dedi.

29.12.2022 15:54  Güncelleme: 16:00

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Atatürk'ün Ankara'ya gelişi nedeniyle 1936 yılından beri 85 yıldır aynı tarih ve güzergahta koşulan Büyük Atatürk Koşusu'nun bu yıl tarih ve parkur güzergahının değiştirilmesine tepki gösterdi. Nuhut, "Bağlamından kopartılan bu değişiklik, koşunun ruhundan uzaklaşarak yapılmasını sağlamıştır" dedi.

CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen geleneksel koşunun bu yıl tarih ve parkur güzargahının değiştirilmesiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Nuhut'un açıklaması şöyle:

"Ülkemizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 27 Aralık 1919 tarihinde Ankara'ya geldi ve bu yıl 103. Yılı kutlanmaktadır. Bu tarih, milletimizin yeniden ayağa kalkma ve dirilişinin tarihidir. Bu gelişi nedeniyle de adına, 86 yıldır ilk karşılandığı yer olan Dikmen sırtları Keklikpınarı'ndan başlayan Büyük Atatürk Koşusu, Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenmektedir. Dikmen Caddesi, İnönü Bulvarı ve Atatürk Bulvarından uzayıp giden parkur, Ulus'ta Ankara Valiliği önünde son bulmaktaydı. İlk defa, Atletizm Federasyonu tarafından nedeni trafik tıkanıklığı yarattığı gösterilerek, parkurun güzergahı halktan uzak ve tarihi de Atatürk'ün gelişinin anımsatılmasından uzak 25 Aralık'a çekilerek yapılmıştır. Bağlamından kopartılan bu değişiklik, koşunun ruhundan uzaklaşarak yapılmasını sağlamıştır. Bu Ankaralıları üzdüğü kadar bizi de üzmüştür. Bu nedenle, CHP Spor Kurulu adına bu tepkiyi vermemiz hasıl olmuştur. Ankaralılara söz veriyoruz, koşunun 87. Yılında Büyük Ankara koşusu daha görkemli ve Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün adına yakışır şekilde, 85 yıldır koşulan aynı parkur ve 27 Aralık 2023'de yapılacaktır."

Nuhut, CHP Ankara İl Başkanlığı'nın Atatürk'ün Ankara'ya geldiği tarih olan 27 Aralık 2022'de Ankara milletvekilleri Yıldırım Kaya ve Nihat Yeşil, eski milli atlet Veli Ballı ile partililerin katılımıyla koşuyu düzenlediğini belirterek, koşu öncesi yapılan konuşmalarda durumun dile getirilerek protestonun kamuoyuna aktarıldığını da ekledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Spor Kurulu Başkanı Nuhut'tan Büyük Atatürk Koşusu'nun Tarih ve Güzergahının Değiştirilmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement