'Çim Konserleri'nde Tango Şöleni - Son Dakika
Güncel

'Çim Konserleri'nde Tango Şöleni

\'Çim Konserleri\'nde Tango Şöleni

Turkish Brass Ensemble, 'Tango From Argentina to Turkey' başlıklı bir programı müzikseverlerin beğenisine sunacak.

25.06.2013 12:12

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği 'Çim Konserleri' serisinin bu haftaki konuğu "Turkish Brass Ensemble Orkestrası". 27 Haziran 2013 Perşembe günü saat 21.00'de sanatseverle buluşacak olan grup, çimde unutulmaz bir tango şölenine imza atacak.

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği çim konserleri kapsamında sahne alacak olan Turkish Brass Ensemble, 'Tango From Argentina to Turkey' başlıklı bir programı müzikseverlerin beğenisine sunacak. Librettosu Cumhuriyet döneminin en önemli edebiyatçılarından Dr. Yılmaz Karakoyunlu tarafından yazılan, Genel Sanat Yönetmenliğini Kenan Gökkaya'nın, Orkestra Şefliğini Mustafa N. Karataş'ın yapacağı, sunum ve şiirlerin Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ tarafından seslendirileceği 'Tango From Argentina to Turkey'in koreografilerinde ise Tarz Dans Akademisi dansçıları yer alacak.

Arjantin'den Türkiye'ye Tango

Buenos Aires'ten İzmir'e alt başlığını taşıyan etkinlik, Tango'nun Arjantin'den yola çıkarak ülkemize ve İzmir'e yolculuğunu en ünlü Arjantin ve Türk Tangolarıyla müzik tutkunlarına aktaracak. Tangolar, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, TRT ve Tarz Dans Akademisi sanatçılarından oluşan yaklaşık 30 kişilik Turkish Brass Ensemble'nin yanısıra İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu solist sanatçısı Derya Gönüldaş ile İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Oğuz Çimen tarafından seslendirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çim Konserleri'nde Tango Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement